Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυροί άνεμοι σήμερα που καίγεται η ώρα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυροί άνεμοι σήμερα που καίγεται η ώρα

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η επικράτηση των ενισχυμένων ανέμων (έως 6-7 μποφόρ) και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη
Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Πέμπτη 5 Αυγούστου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η επικράτηση των ενισχυμένων ανέμων (έως 6-7 μποφόρ) και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ενίσχυση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, με το φαινόμενο ωστόσο να αναμένεται να διαρκέσει λίγες ώρες.
Αναλυτικότερα, από το μεσημέρι σήμερα αναμένεται στροφή των ανέμων σε δυτικούς – βορειοδυτικούς, ενώ θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ και στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, αλλά και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.

Οι περιοχές αυτές είναι στο «κόκκινο» σε ό,τι αφορά στον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών.

Το Σάββατο το πρωί φαίνεται να εξασθενούν οι άνεμοι στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου οι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ, ωστόσο αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.
Ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τόσο στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές. Από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.
Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Το Σαββατοκύριακο (07 και 08-08-2021) η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
Από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO