Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή

Βροχές αναμένονται την Παρασκευή από τα νοτιοδυτικά, δε από το βράδυ και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν στα νότια, σε 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σχηματιστεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.  

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τα δυτικά. Τις βραδινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από το μηδέν έως τους 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 03-05 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές από τα νότια, που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια έως 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, που από το βράδυ θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 με 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στην Κρήτη τοπικά 7 και από το βράδυ έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν από τα νότια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σε ανατολικούς, από το απόγευμα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός το Σάββατο

Στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες και από το βράδυ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα νοτιοανατολικά, 7 με 9 μποφόρ, ανατολικοί-βορειοανατολικοί στις υπόλοιπες περιοχές, 7 με 8 μποφόρ, από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα νοτιοανατολικά, 6 με 8 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 9 και πιθανόν 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα