Αρνιακός: Έρχεται παγωμένη παραμονή Πρωτοχρονιάς

Αρνιακός: Έρχεται παγωμένη παραμονή Πρωτοχρονιάς

Για παγωμένες ημέρες μέχρι την αλλαγή του χρόνου έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρόλογος Τάσος Αρνιακός κάνοντας λόγο για «ψυχρή εισβολή κατευθείαν από τον Βόρειο Πόλο».

 

Όπως είπε «θα επηρεαστούν οι ανατολικές περιοχές της χώρας από το Πήλιο και κάτω, η Εύβοια οι Σποράδες, οι Κυκλάδες. Θα έχουμε καταιγίδες και χιόνια όχι μόνο στα βουνά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα έως το βράδυ της Κυριακής. Η θερμοκρασία την Κυριακή δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και στην Αθήνα τους 11 βαθμούς Κελσίου ενώ θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες 8-9 Μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ την Κυριακή».

 

Όσον αφορά τα χιόνια στην Αττική η εκτίμηση του κ. Αρνιακού είναι ότι «χιόνια θα έχουμε στην Αττική, λιγότερα στην Πάρνηθα και περισσότερα στον Κιθαιρώνα και κυρίως στις δυτικές περιοχές όπως τα Βίλια» για να προσθέσει ότι «δεν βλέπω χιονοστρώσεις στα βόρεια προάστια».

 

Ο Τάσος Αρνιακός

 

«Μετά την πρωτοχρονιά ο καιρός βελτιώνεται αλλά όχι για πολύ γιατί ο χειμώνας είναι παρών. Θα έχουμε μια ανάπαυλα των φαινομένων την πρωτοχρονιά, στις 2 Ιανουαρίου θα έχουμε βροχές και από τις 3 έως τις 5 Ιανουαρίου θα υπάρχει βελτίωση του καιρού ενώ δεν φαίνεται να έχουμε τέτοια εισβολή ξανά μέχρι τις 10-11 Ιανουαρίου».

 

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα