Ετεοκλής: Ποιο ήταν το μυθικό πρόσωπο από το οποίο πήρε το πρόσωπο του η κακοκαιρία

Ετεοκλής: Ποιο ήταν το μυθικό πρόσωπο από το οποίο πήρε το πρόσωπο του η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία Διδώ έφυγε και ο Ετεοκλής ήλθε στην Ελλάδα αλλά θα μείνει για λίγο...

Πιο συγκεκριμένα, ο «Ετεοκλής», αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της χώρας  από τις βραδινές ώρες σήμερα Παρασκευή 13/12 με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες που τοπικά θα πνέουν με εντάσεις 9 - 10 μποφόρ.

Αν και το νέο κύμα κακοκαιρίας θα είναι σχετικά σύντομο (διάρκεια σχεδόν 1 ημέρας), εντούτοις θα είναι ιδιαίτερα έντονο, έως ότου απομακρυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο όπου και θα εξασθενήσει.

Ποιος ήταν όμως ο Ετεοκλής από όπου πήρε το όνομα της η κακοκαιρία;

Στην ελληνική μυθολογία ο Ετεοκλής, σύμφωνα με την wikipedia, ήταν γιος του Οιδίποδα και της Ιοκάστης, πατέρας του Λαοδάμαντα.

Όταν ο Οιδίποδας παραιτήθηκε από το θρόνο της Θήβας, παρέδωσε την πόλη στους δυο γιους του, Ετεοκλή και Πολυνείκη, που συμφώνησαν να παίρνουν το βασίλειο εναλλάξ κάθε χρόνο.

Μετά τον πρώτο χρόνο, ο Ετεοκλής αρνήθηκε να παραδώσει το θρόνο και ο Πολυνείκης επιτέθηκε στην πόλη των Θηβών με τους συμμάχους του (Επτά επί Θήβας).

Και τα δυο αδέρφια σκοτώθηκαν στη μάχη.