Πού και πότε θα χτυπήσει το κύμα κακοκαιρίας - Εντονα φαινόμενα αναμένονται και σήμερα

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις προβλέπει για την Δευτέρα η ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν:

  • τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Κρήτη
  • μέχρι το απόγευμα η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου
  • μέχρι τις βραδινές ώρες η δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Βαθμιαία, από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 5 με 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 16 βαθμών Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρές, μέχρι τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα βόρεια θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5-7 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, στην ανατολική Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και μέχρι το απόγευμα, στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα νότια, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 20 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην Κρήτη και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, μέχρι το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, τοπικά 8-9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια, με σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα:

  • στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι,
  • στα Δωδεκάνησα μέχρι και τις απογευματινές ώρες,
  • στην Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες από αργά το πρωί μέχρι το απόγευμα και
  • πιθανώς στη Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Από το βράδυ τα φαινόμενα σε όλη την χώρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5-6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα νότια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα