Σάκης Αρναούτγολου: Ασύλληπτη πτώση της θερμοκρασίας, ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σάκης Αρναούτγολου: Ασύλληπτη πτώση της θερμοκρασίας, ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναλύει τον καιρός για τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα, ενώ αίσσθηση προκαλεί μια ανάρτησή του για ασύλληπτη πτώση της θερμοκρασίας σε μια περιοχή των ΗΠΑ.

Για την Ελλάδα ο Σάκης Αρναούτογλου έχει μιλήσει ήδη για την καλοκαιρία. Επεσήμανε ότι η χώρα μπαίνει σε τροχιά παρατεταμένης καλοκαιρίας μέχρι 21-22 Οκτωβρίου και δεν αναμέεται να έχουμε καθόλου φαινόμενα. 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι μια ανάρτησή του για τεράστια πτώση θερμοκρασίας στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει: «Ασσύληπτη πτώση της θερμοκρασίας και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου μέσα σ' ένα μόλις 24ωρο σημειώθηκε την χθες στο Ντένβερ των ΗΠΑ!

Από το καλοκαίρι στο χειμώνα μέσα σε 24 ώρες με μια πτώση της θερμοκρασίας έως και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου βίωσε προχθές και χθές αντίστοιχα το Ντένβερ των ΗΠΑ καθώς μια πολύ ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης έριξε τον υδράργυρο απο τους 28,3 βαθμούς την Τετάρτη το μεσημέρι στους -7 βαθμούς Κελσίου τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, 10 Οκτωβρίου!

Αν και είναι συνηθισμένη η περιοχή σε απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, όμως ακόμα και για το Ντένβερ, αυτή η μετάβαση από την πολλή ζέστη στην απόλυτη παγωνιά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι αρκετά δύσκολη.

Μάλιστα το χιόνι που έπεσε σε συνδυασμό μ' αυτην την ασύλληπτη πτώση της θερμοκρασίας μέσα σ' ένα 24ωρο είναι το περισσότερο που έχει σημειωθεί ποτέ για μήνα Οκτωβρίο από το 1872, τα τελευταία 147 χρόνια δηλαδή, ενώ τότε και η πτώση της θερμοκρασίας σε ένα μόλις 24ωρο ήταν κατά 2 βαθμούς χαμηλότερη από την προχθεσινή, ένα ρεκόρ το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα!

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα