Καλλιάνος: Από την Παρασκευή νέα κακοκαιρία. Έρχεται βαρομετρικό χαμηλό

Με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για επικείμενη αλλαγή του καιρού...

Οπως λέει από την Παρασκευή και πρώτα από τη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που θα προσεγγίσει από τα δυτικά.

Σε ανάρτησή του στο Facebook για τον καιρό των επόμενων ημερών γράφει πως το βαρομετρικό χαμηλό του Σαββατοκύριακου φέρνει βροχές

Ενώ ο Απρίλης μπήκε με ήπιο τρόπο σε ότι αφορά στον καιρό, φαίνεται ότι στη συνέχεια του θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως βροχερός. Από την Παρασκευή και πρώτα από τη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα καταστεί άστατος λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που θα προσεγγίσει από τα δυτικά.

Από την Παρασκευή η έναρξη της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, μέχρι την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές στα Δωδεκάνησα αλλά και κάποιες τοπικού χαρακτήρα στην ανατολική Κρήτη.

Από την Παρασκευή όμως ο καιρός θα χαλάσει με βροχές πρώτα από τη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας αλλά και στο κεντρικό, νότιο και ανατολικό Αιγαίο. Προφανώς από την Παρασκευή αργά το βράδυ θα ξεκινήσει να βρέχει και στην Αττική.

Σαββατοκύριακο με άστατο καιρό σχεδόν παντού

Αν εξαιρέσουμε τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα που μέσα στο Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων θα είναι πιο εξασθενημένα και μικρής χρονικής διάρκειας, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι πολύ άστατος κατά διαστήματα. Αναμένονται βροχές και καταιγίδες τόσο στο Ιόνιο, όσο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής θα ξεκινήσει να βρέχει τοπικά στην Αττική. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά βάση εξασθενημένα. Μέσα στο Σάββατο όμως οι βροχές θα ενταθούν, θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και επομένως λόγω της αστάθειας που θα επικρατεί θα εκδηλωθούν πιθανότατα και τοπικές καταιγίδες στο νομό. Οι βροχές θα συνεχιστούν και την Κυριακή αλλά πιο εξασθενημένες όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες – Θα πλησιάσει και σκόνη

Σε σχέση με τους βοριάδες που πνέουν στα πελάγη αυτές τις ημέρες, από την Παρασκευή θα στραφούν σε νοτιάδες λόγω της κίνησης του βαρομετρικού χαμηλού που θα μας προσεγγίσει από τα δυτικά. Οι εντάσεις των ανέμων θα αγγίζουν ακόμη και τα 7 μποφόρ στο ιόνιο αρχικά και εν συνεχεία και στο Αιγαίο αλλά αυτή τη στιγμή δεν αναμένεται να είναι τόσο ισχυροί ώστε να έχουμε προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Όπως είναι λογικό, λόγω των νοτιάδων, θα υπάρξει και μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας.

Χωρίς αξιόλογο μεταβολή η θερμοκρασία

Μπορεί μέσα στο Σαββατοκύριακο να εκδηλωθούν αρκετές βροχές στη χώρα μας, όμως, λόγω των νοτιάδων, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές με τον υδράργυρο αργά το μεσημέρι να φτάνει στους 17-18°C.

Υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστούν οι βροχές και τη Δευτέρα

Είναι ακόμη πολύ μακριά μέχρι τότε, όμως αν διατηρηθούν τα υπάρχοντα προγνωστικά στοιχεία και δεν υπάρξει κάποια σοβαρή αλλαγή στην κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και η ερχόμενη εβδομάδα να μπει με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όλα αυτά όμως θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα