Ο καιρός σήμερα Σάββατο 18 Αυγούστου: Ανηφορίζει το θερμόμετρο και δυναμώνουν οι άνεμοι

Ανηφορίζει το θερμόμετρο και δυναμώνουν οι άνεμοι.

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο (18.08.2018) σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Γενικά αίθριος προβλέπεται το Σάββατο ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος σε γενικές γραμμές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4, στα ανατολικά 5 και σταδιακά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αίθριος σε γενικές γραμμές, με πρόσκαιρη συννεφιά μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και σταδιακά στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-6 και σταδιακά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και σταδιακά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα