Στην Ελλάδα… όλα ακριβότερα: Πόσο κοστίζει η ενοικίαση ΙΧ στα νησιά και πόσο στο εξωτερικό

Στην Ελλάδα… όλα ακριβότερα: Πόσο κοστίζει η ενοικίαση ΙΧ στα νησιά και πόσο στο εξωτερικό

Καλπάζει η ακρίβεια στη χώρα μας, ειδικά στους καλοκαιρινούς προορισμούς.

 

Τεράστιες διαφορές στις τιμές, ακόμα κι από νησί σε νησί, ωστόσο όλα είναι… πανάκριβα.

Ας υποθέσουμε πως υπολογίζει κανείς να πάει σε ένα από τα νησιά μας που είναι μακριά από την Αθήνα. Στην Κέρκυρα ή την Σαμοθράκη, υπολογίζοντας βενζίνες, χαμένες ώρες στον δρόμο, μετάβαση με το ferry boat από την μία, και από την άλλη, αεροπορικά, το πάρκινγκ του αεροδρομίου και ενοικίαση αυτοκινήτου, η διαφορά βγαίνει μάλλον μικρή αν αναλογιστεί κανείς πόση ταλαιπωρία γλιτώνει και πως ουσιαστικά κερδίζει 2 ημέρες διακοπών που δεν χάνονται στον δρόμο.

 

Αυτά στα γενικά, όταν αρχίσει κανείς να το ψάχνει όμως βλέπει άλλη μία ιδιαιτερότητα της ελληνικής αγοράς. Προσφορά και ζήτηση κάνουν τις τιμές ενοικιάσεως ΙΧ να έχουν τεράστιες διαφορές από νησί σε νησί.

Στην Λευκάδα, παράδοση στο ξενοδοχείο από 5 έως 11 Αυγούστου, η τιμή για ένα ιταλικό Super Mini είναι για 6 ημέρες στα 385.66 ευρώ.

Ο ίδιος τύπος αυτοκινήτου και για το ίδιο διάστημα στην Κέρκυρα, παράδοση στο αεροδρόμιο, είναι στα 265 ευρώ και συγκεκριμένα στα 264.47 ευρώ από 309.96€ και πάλι δηλαδή η τιμή.

Ας δούμε όμως πόσο θα το πληρώναμε και στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα από 5 έως 11 Αυγούστου, το ίδιο διάστημα με τα νησιά δηλαδή, και πάλι το ίδιο ιταλικό αυτοκίνητο πόλης παράδοση στο αεροδρόμιο, ενοικιάζεται στα 196,38 ευρώ από αρχική 230.16.

Και δεν είναι μόνο οι διαφορές στα ελληνικά νησιά που μπορούν να αναπρογραμματίσουν και να ανατρέψουν τις διακοπές πολλών.

Στην Μάλτα, για το διάστημα 5 Αυγούστου έως 11 Αυγούστου αυτοκίνητο μικρό, έχει μόλις 39 ευρώ ενώ ιταλικό μίνι ίδιο με αυτό που βλέπαμε στα ελληνικά νησιά είναι στα 65 ευρώ και επειδή μάλλον είναι απίστευτο ιδού και η προσφορά από το γραφείο. Για παραλαβή από το αεροδρόμιο Μάλτας, παραλαβή στις 5 Αυγούστου 10 το πρωί και παράδοση στις 10 πρωί στις 11 Αυγούστου, με τιμή για 6 ημέρες 64,38ευρω.

Ακόμα και για τα ποδήλατα θα δούμε πως οι τιμές έχουν «πετάξει».

Οι τιμές είναι από ενοίκιο ημερησίως 15 ευρώ για τα Μ.Τ.Β, 12 ευρώ τα TREKKING CITY, 20 ευρώ ποδήλατα δρόμου και από 25 ευρώ οι κούρσες. Δηλαδή ένα ζευγάρι θα δώσει από 24 ως 50 ευρώ την ημέρα στην Πάρο και για 6 ημέρες 300 ευρώ για 2 ποδήλατα.

Όσο για τα μηχανάκια στην Σαντορίνη, το 125άρι στην υψηλή περίοδο από 20 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου έχει 28 ευρώ για 6 ημέρες δηλαδή θα φτάσει 168 ευρώ και εδώ μια τιμή που στα ίσια ανταγωνίζεται την τιμή αυτοκινήτων.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα