Ακρίβεια - Τουρισμός: Απλησίαστα τα ακτοπλοϊκά - Μια περιουσία το ταξίδι με πλοίο στα νησιά

Ακρίβεια - Τουρισμός: Απλησίαστα τα ακτοπλοϊκά - Μια περιουσία το ταξίδι με πλοίο στα νησιά

Διακοπές που κοστίζουν μια περιουσία εξαιτίας της ακρίβειας στα ακτοπλοϊκά

Άπιαστο και απλησίαστο όνειρο έχουν γίνει οι καλοκαιρινές διακοπές σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς για αρκετούς Έλληνες, με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να είναι απαγορευτικές για μία μέση οικογένεια.

Από 10 έως και 40% ακριβότερες είναι οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε σύγκριση με το προηγούμενο καλοκαίρι. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στα ταχύπλοα και στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Και όλα αυτά παρά τον μειωμένο ΦΠΑ που έχει πέσει μόνιμα πλέον στο 13% από 24%.

Για μία τετραμελή οικογένεια οι διακοπές σε νησί ισοδυναμούν με δαπάνη που δεν αντέχει ένα μέσο νοικοκυριό. Μόνο για να φθάσει μία οικογένεια με αυτοκίνητο στη Σκιάθο θα δαπανήσει 419 ευρώ, 430 για Τήνο, 596 ευρώ για Χίο, 632 θα χρειαστεί για Πάρο ενώ για Ρόδο δεν φθάνουν ούτε χίλια ευρώ.

Αν στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προσθέσουμε, διαμονή, διατροφή και διασκέδαση και χωρίς σπατάλες μία τετραμελή οικογένεια θα χρειαστεί τουλάχιστον 2,500 ευρώ για διακοπές εφτά ημερών σε νησί.. δηλαδή περίπου τρείς κατώτατους μισθούς για μια εβδομάδα ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς.

Πόσο κοστίζουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σαντορίνη και Νάξο

Ο Γιώργος Λατίνας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου ανέφερε ότι ο τουρισμός στο νησί έχει ξεκινήσει κι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχει καλή πορεία. «Απ΄ότι φαίνεται ο Έλληνας που θέλει να ταξιδέψει στις Κυκλάδες θα έρθει. Έχουμε αρκετές κρατήσεις πλέον κι από τον χειμώνα. Ο Έλληνας πια κλείνει νωρίς και τα ακτοπλοϊκά και τα αεροπορικά εισιτήρια για να τα βρει πιο οικονομικά».

Ο Σταμάτης Καπίρης, ναυτικός πράκτορας, σχετικά με τις ανατιμήσεις στην ακτοπολοΐα είπε: «Σε σχέση με πέρυσι δεν έχει συμβεί αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων γενικώς. Μέχρι αυτή την στιγμή μπορώ να πω –  αλλά και στο μέλλον – ότι θα παραμείνουν ίδιες οι τιμές. Διαβεβαιώνω ότι οι τιμές θα μείνουν ίδιες».

Ενώ ο Μανώλης Ορφανός, δημοτικός σύμβουλος Θήρας και επιχειρηματίας σημείωσε: «Όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά πέρυσι είχαμε μια τεράστια αύξηση με αποτέλεσμα αυτό να επηρεάζει την επισκεψιμότητα στα νησιά. Αυξημένα είναι και τα αεροπορικά εισιτήρια».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα