ΕΝΦΙΑ 2024: Τι ώρα θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά - Πότε είναι η πρώτη πληρωμή

ΕΝΦΙΑ 2024: Τι ώρα θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά - Πότε είναι η πρώτη πληρωμή

Ο Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ, ανακοίνωσε, το πρωί του Σαββάτου (06/04), στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του MEGA πως τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2024 – εκτός απροόπτου – πρόκειται να αρχίσουν να αναρτώνται από το βράδυ της Κυριακής (07/04).

myAADEapp: Εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ μέσω κινητού τηλεφώνου

Το myAADEapp έχει κάνει την εμφάνισή του και προσφέρει πολλές υπηρεσίες στους πολίτες μέσα από το κινητό τηλέφωνό τους και με λίγες κινήσεις.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και σε κινητά τηλέφωνα με λογισμικό Android και σε κινητά της Apple με λογισμικό iOS και μπορείτε να την «κατεβάσετε» από το αντίστοιχο App Store του κινητού τηλεφώνου σας, φυσικά είναι τελείως δωρεάν και η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Επισημαίνεται ότι η νέα εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα προσωποποιημένων ενημερώσεων στους πολίτες – φορολογούμενους για φορολογικές υποχρεώσεις που πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης τους.

Ακόμα, όταν αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, οι κάτοχοι της εφαρμογής θα λάβουν μια σχετική ειδοποίηση (push notification). Ωστόσο, αν κάποιος φορολογούμενους δεν σπεύσει να πληρώσει και πλησιάζει ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής, τότε θα λαμβάνει προσωποποιημένο μήνυμα για την υποχρέωσή του που λήγει, ώστε να πληρώσει και να γλυτώσει τα τέλη και τις προσαυξήσεις.

Επίσης, ο φορολογούμενος θα μπορεί να πληρώσει μέσω της εφαρμογής με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS ή με χρεωστική κάρτα τους φόρους του και τα τέλη που οφείλει όπως, για παράδειγμα, τα τέλη κυκλοφορίας.

Πότε η πρώτη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2024

Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ αυξήθηκαν σε 11 από τις 10 που ήταν, με την πρώτη δόση να πρέπει να εξοφληθεί έως τις 30 Απριλίου 2024 και την τελευταία έως τις 31 Μαρτίου 2025.

Μάλιστα, οι περισσότεροι φορολογούμενοι δεν θα διαπιστώσουν αλλαγές στο ποσό του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να καταβάλουν σε σύγκριση με το 2023, καθώς ο φόρος υπολογίζεται με βάση τις τρέχουσες αντικειμενικές αξίες και τις ίδιες εκπτώσεις.

Παρ' όλα αυτά, όσοι απέκτησαν ακίνητο το 2023 μέσω αγοράς, γονικής παροχής ή δωρεάς, θα παρατηρήσουν αύξηση στο ποσό του ΕΝΦΙΑ λόγω αλλαγών στην περιουσιακή τους κατάσταση.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα