Ακρίβεια: Μικρές μειώσεις στις τιμές προϊόντων - Δείτε σε ποια

Ακρίβεια: Μικρές μειώσεις στις τιμές προϊόντων - Δείτε σε ποια

Ο πρόεδρος του νέου ΙΝΚΑ, Παναγιώτης Γεωργιάδης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις ανατιμήσεις στα προϊόντα και την ακρίβεια, αλλά και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, σχεδόν 3.900 κωδικοί προϊόντων θα παρουσιάσουν μείωση στην τιμή και θα είναι πιο προσιτά στους καταναλωτές, οι οποίοι ωστόσο είναι επιφυλακτικοί, καθώς έχουν υποστεί μεγάλη απώλεια του διαθέσιμου εισοδήματός τους από τις διαδοχικές «εκρήξεις» ακρίβειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης οι μειώσεις στους τιμοκαταλόγους ξεκινούν από 5% και φτάνουν έως και το 42% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σε ποια προϊόντα πέφτουν οι τιμές – Παραδείγματα

– Βρεφικές και παιδικές πάνες

– Σαμπουάν, αφρόλουτρα, conditioner

– Απορρυπαντικά πιάτων

– Απορρυπαντικά ρούχων

– Οδοντόκρεμες

– Κάθε είδους καθαριστικά

– Σαπούνια – Χλωρίνες

– Βρεφικό γάλα: Μείωση 5,1% – 16,4%

Απορρυπαντικό ρούχων:

* Παλαιά τιμή: 8,94 €

* Νέα τιμή: 7,51 €

* Μείωση: 1,43 € (16%)

Απορρυπαντικό πιάτων:

* Παλαιά τιμή: 8,79 €

* Νέα τιμή: 7,62 €

* Μείωση: 1,17 € (13,3%)

Βρεφικές πάνες

* Παλαιά τιμή: 29,80 €

* Νέα τιμή: 27,08 €

* Μείωση: 2,72 € (9,1%)

Βρεφικό γάλα

* Παλαιά τιμή: 33,13 €

* Νέα τιμή: 28,37 €

* Μείωση: 4,76 € (14,3%)

Ο πρόεδρος του νέου ΙΝΚΑ, Παναγιώτης Γεωργιάδης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις ανατιμήσεις στα προϊόντα και την ακρίβεια, αλλά και τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Περιμένουμε και εμείς να δούμε μειώσεις από της τάξης μεσοσταθμικά από 14% έως 17%. Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Ανάπτυξης παρεμβαίνει με ουσιαστικό τρόπο στην λειτουργία της αγοράς. Μέχρι τώρα τα μέτρα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την άνοδο των τιμών και τον πληθωρισμό των τροφίμων. Του τελευταίους 4 μήνες οι χώρα μας είναι σταθερά ή η πρώτη ή η δεύτερη στον πληθωρισμό των τροφίμων. Ήταν επιβεβλημένα αυτά τα μέτρα», τόνισε αρχικά.

Και συμπλήρωσε ο κ. Παναγιώτου: «ευελπιστούμε να μην αλλάξει το καθεστώς των προσφορών και του «1+1», αλλά να είναι προς όφελος των καταναλωτών. Θα πρέπει να παρακολουθούμε την εξέλιξη στις τιμές, και την τιμή του κιλού. Στα τρόφιμα ευελπιστούμε να λειτουργήσει το μέτρο των καθαρών τιμών «από το χωράφι στο ράφι». Στα νωπά τρόφιμα θα έχουμε το μέτρο του ότι απαγορεύεται στους προμηθευτές να δίνουν εκπτώσεις άνω του 3% επί της τιμής πώλησης προ εκπτώσεων».

Τρόφιμα: Αυξήσεις «σοκ» (Ιούνιος 2021 – Ιανουάριος 2024)

– Ελαιόλαδα: + 135 %

– Έλαια & λίπη: + 94 %

– Ζάχαρη: + 57,5 %

– Λαχανικά νωπά: + 52 %

– Τυριά: + 41,5 %

– Πατάτες: + 39%

– Αρνί & Κατσίκι: + 36,8 %

– Γάλα – ψωμί: + 33,5%

– Γαλακτοκομικά – αυγά: + 32,8%

– Χοιρινό – Μοσχάρι: + 31,5 %

Ακρίβεια: Δεν μειώνονται οι τιμές στα τρόφιμα – Σχεδιάζεται αλλαγή στο άρθρο 42 για την ενέργεια
 
Ο κ. Παναγιώτου αποκάλυψε πως, «σχεδιάζεται μία αλλαγή στο άρθρο 42 για την ενέργεια σύμφωνα την οποία αν ο καταναλωτής έχει χρέη σε δύο προηγούμενους παρόχους για οικιακή κατανάλωση κι στον τρίτο, δεν θα μπορεί να επιλέξει ελεύθερα και να πάει στον 4ο».

Τσικνοπέμπτη: Σε τι τιμές κινείται το κρέας
 
Ο κρεοπώλης Αποστόλης Κουρτέλης μίλησε στο MEGA για τις τιμές του κρέατος.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα στις τιμές εδώ και 1,5 χρόνο ούτε και στον ΦΠΑ. Καμιά φορά τα συνοικιακά μαγαζιά είναι πιο οικονομικά σε σχέση με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Θεωρώ ότι και αυτή η Τσικνοπέμπτη θα είναι και αυτή οικονομική. Το παϊδάκι, αρνί ή κατσίκι, κυμαίνεται από 12 – 14 ευρώ το κιλό. Σε σχέση με πέρσι είναι ίδιες οι τιμές. Οι τιμές ανεβαίνουν όταν υπάρχει ζήτηση δηλαδή Χριστούγεννα – Πάσχα, και μπορεί να ανέβουν και τώρα την Τσικνοπέμπτη περίπου 1 ευρώ», ανέφερε ο κ. Κουρτέλης.

Κοτόπουλο: Περίπου στα 3,80 ευρώ/κιλό

Μαριναρισμένο κοτόπουλο/παϊδάκι: 5 ευρώ/κιλό

Μπριζόλα: 5,90 ευρώ το κιλό

Μπιφτέκια: Από 8,90 ευρώ το κιλό

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα