Συνεχείς ανατιμήσεις: Πόσο αυξήθηκε το ελαιόλαδο

Συνεχείς ανατιμήσεις: Πόσο αυξήθηκε το ελαιόλαδο

Αγανακτισμένοι εμφανίζονται οι καταναλωτές από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις που αντικρίζουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Πλέον, μάλιστα, οι καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί με τις προσφορές, όπως λένε στο ρεπορτάζ του OPEN.

«Ακριβές είναι οι τιμές», λένε οι καταναλωτές, καταγγέλλοντας όμως και παιχνίδια αισχροκέρδειας, γι' αυτό και ζητούν ελέγχους.

Τι ισχύει με τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ

Παραπλανητικές προσφορές όπως αυτή που δείχνει επώνυμο αλεύρι για όλες τις χρήσεις (δύο + ένα) να κοστίζει 4 ευρώ. Αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά στα ράφια θα δει ότι η μία συσκευασία κοστίζει 1,28 ευρώ. Κι αυτό σημαίνει ότι οι τρεις συσκευασίες θα κόστιζαν 3,84 ευρώ, δηλαδή μόλις 0,16 ευρώ πιο φθηνά από την προσφορά.

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στη Βουλή, δήλωσε: «Έχουμε πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας. Κανένα μέτρο από μόνο του δεν είναι αρκετό, όλα μαζί όμως συμβάλλουν στο να διατηρήσουμε τις τιμές».

Στη χώρα μας πάντως επώνυμο ελαιόλαδο ενός λίτρου κόστιζε την περασμένη εβδομάδα 13,19 ευρώ και μία εβδομάδα αργότερα σε άλλο κατάστημα εμφανίζεται 14,3 ευρώ.

Πηγή: newsbomb.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα