Τι ώρα μπαίνει σήμερα το Market Pass και το νέο μήνυμα στο gov.gr

Τι ώρα μπαίνει σήμερα το Market Pass και το νέο μήνυμα στο gov.gr

Από ώρα σε ώρα μπαίνει το Market Pass στους δικαιούχους του δεύτερου γύρου, καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που έχει ανακοινώσει το αρμόδιο υπουργείο ότι θα γίνουν οι καταβολές.

Παρότι οι αρχικές ανακοινώσεις ανέφεραν ότι οι πληρωμές θα γίνουν μέχρι και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, τελικά, διέρρευσε ότι οι καταβολές ξεκίνησαν κανονικά από το μεσημέρι της Παρασκευής, ωστόσο, θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου. Επομένως, οι δικαιούχοι θα πρέπει να τσεκάρουν μετά το μεσημέρι σήμερα, εάν θα πληρωθούν τώρα ή στη δεύτερη φάση.

Αναλυτικά, ο προγραμματισμός πληρωμών του Market Pass είναι ο εξής:

 

Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 15 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και 25 Σεπτεμβρίου 2023, η ενίσχυση θα καταβληθεί μέχρι τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023.
Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 26 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και 31 Οκτωβρίου 2023, η ενίσχυση θα καταβληθεί μέχρι την 5η Νοεμβρίου 2023.
Για τους δικαιούχους των οποίων δεν έχει εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωσή από τη Φορολογική Διοίκηση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, η ενίσχυση θα καταβληθεί μέχρι την 5η Νοεμβρίου 2023.

Market Pass: Το νέο μήνυμα στο gov.gr για λίγους

Το Market Pass δεν επεκτάθηκε τελικά έως το τέλος του έτους για όλους τους δικαιούχους, αλλά μόνο για Θεσσαλία και τις υπόλοιπες πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, αλλά και για τον πυρόπληκτο Έβρο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν μπει τα λεφτά. Η συγκεκριμένη κατηγορία πλημμυροπαθών και πυρόκληκτων πάει για τις 5 Νοεμβρίου, ενώ για να δουν αν έχει εκκαθαριστεί η δήλωση, θα πρέπει να μπαίνουν στο vouchers.gov.gr τις εξής ημερομηνίες:

Market Pass: Τα ποσά αναλυτικά
Η ενίσχυση είναι στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ και ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Αναλυτικά τα ποσά στον πίνακα:

 Υπενθυμίζεται ότι η ενίσχυση καλύπτει το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου.

Σημειώνεται επίσης ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα στο κινητό χρησιμοποιείται μονάχα σε επιχειρήσεις με τους παρακάτω κωδικούς που διαθέτουν POS:

5411 - Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ
5422 - Κρεοπωλεία
5441 - Καταστήματα ζαχαροπλαστικής
5451 - Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων
5462 - Αρτοποιεία
5499 - Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Όσοι έχουν επιλέξει την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματα με όποιον τρόπο επιθυμούν, ωστόσο, θα λάβουν το 80% της ενίσχυσης.

Πληρωμή Market Pass: Τι σημαίνει αν δεν πληρωθείτε
Υπάρχουν δύο πιθανοί λόγοι που δεν έχει γίνει η πίστωση:

Το νέο Market Pass δίνεται βάσει των στοιχείων φορολογικών δηλώσεων 2023 (για εισοδήματα δηλαδή που αποκτήθηκαν εντός του 2022). Έτσι, ακόμα και αν βάσει των εισοδημάτων του 2021 ήταν κανείς δικαιούχος, είναι πιθανό να μην είναι εκ νέου δικαιούχος, εάν στη νέα φορολογική δήλωση παρουσιάζονται υψηλότερα εισοδήματα.
Εάν δεν έχει εκκαθαριστεί για τον οποιοδήποτε λόγο η φορολογική δήλωση του έως 25 Σεπτεμβρίου 2023, τότε η πίστωση θα γίνει μέχρι την 5η Νοεμβρίου 2023.
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα