Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση έως 300 ευρώ σε φτωχά νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά

Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση έως 300 ευρώ σε φτωχά νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, προβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης, ύψους 100 ευρώ, για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά, για κάθε δικαιούχο.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες, όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πιο αδύναμων. «Αυτές οι ημέρες, λόγω του κορωνοϊού, είναι δύσκολες και πρέπει η κοινωνία και η πολιτεία να είμαστε όλοι μαζί. Πρόθεση των πολιτικών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η στήριξη της οικογένειας, αλλά και των πιο αδύναμων» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αυτή η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση θα δοθεί εφάπαξ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα