Οι τρεις φόροι που έρχονται - Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας

Οι τρεις φόροι που έρχονται - Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας

Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας θα χτυπήσουν  την πόρτα των φορολογουμένων το επόμενο διάστημα. Ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες από τον Ιούλιο έως και το τέλος Ιανουαρίου 2019 θα ξεπεράσει τα 8 δισ. ευρώ.

Κάθε μήνα οι φορολογούμενοι θα είναι με το χέρι στην τσέπη καθώς θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρο – λογαριασμούς πέραν των υποχρεώσεων του παρελθόντος όπως τις μηνιαίες δόσεις για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τους επόμενους θα είναι υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν:

Τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η πρώτη έως το τέλος Ιουλίου, δηλαδή μερικές ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων (26 Ιουλίου), η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη και τελευταία έως το τέλος Νοεμβρίου.

Τον ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος θα υπολογιστεί φέτος με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν τον Ιουνίου και περίπου 200.000 ιδιοκτήτες θα πληρώσουν αυξημένο φόρο, ακόμη και πάνω από 200 ευρώ, σε σχέση με πέρυσι. Η έκδοση των νέων εκκαθαριστικών έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου αλλά υπάρχουν σκέψεις για έκδοσή τους στα μέσα Σεπτεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση ο φόρος θα ξεκινήσει να πληρώνεται από το τέλος Σεπτεμβρίου και σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2019

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019. Από τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να φορτωθούν στο taxisnet τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των φετινών τελών κυκλοφορίας. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα γίνουν αλλαγές και φέτος στα τέλη κυκλοφορίας.

 

E-Daily.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα