Θερινές εκπτώσεις 2018: Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα μαγαζιά

Θερινές εκπτώσεις 2018: Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα μαγαζιά

Προαιρετικά μπορούν να λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή (15/7) τα καταστήματα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων

Το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας ωράριο είναι 11 το πρωί με 6 το απόγευμα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι θερινές εκπτώσεις  θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου.

Όπως ενημερώνει ο ΕΣΑ τους εμπόρους, θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

    Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
    Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).
    Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πώς να καταγγείλετε ηλεκτρονικά κάποια παράβαση στις εκπτώσεις

Ηλεκτρονικά θα μπορούν να καταγγέλλουν οι καταναλωτές τυχόν παραβάσεις στις θερινές εκπτώσεις 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας για την Προστασία του Καταναλωτή κατά τις Προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες, κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση.

Για τον έλεγχο τυχόν παραβάσεων ή την υποβολή καταγγελίας απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας http://www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias

newsbomb

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα