Στο κόκκινο οι διαβουλεύσεις. Συμβιβαστική πρόταση κομίζει στην Αθήνα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Να βγει «λευκός καπνός» για το χρέος στo Eurogroup της 15ης Ιουνίου ευελπιστεί η ελληνική πλευρά, ενώ μαίνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες για να γεφυρωθεί το χάσμα απόψεων ΔΝΤ και Σόιμπλε.

Στόχος ο συμβιβασμός

Κατά πολλούς, καθοριστική για την εξέλιξη της κρίσιμης συνεδρίασης της Πέμπτης θεωρείται η αντιμετώπιση της γαλλικής συμβιβαστικής πρότασης, που συνδέει την εξυπηρέτηση του χρέους με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η πρόταση έχει ήδη παρουσιαστεί στους βασικούς παίκτες του Eurogroup και στο ΔΝΤ, ενώ αύριο θα βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει στην Αθήνα, ο Μπρούνο Λεμέρ.

Λεμέρ: θέλω συμφωνία στο Eurogroup

«Ο στόχος της δουλειάς μου και της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις, για να υπάρχει συμφωνία την προσεχή Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική για σταθερότητα και ανάπτυξη» τονίζει ο Μπρούνο Λεμέρ στην Καθημερινη

Σταθάκης: μονόδρομος η συμφωνία

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό. Θεωρώ τη συμφωνία μονόδρομο και δεν βλέπω περιθώρια να αλλάξουμε δρόμο ή να εισέλθουμε σε μία παρατεταμένη περίοδο αστάθειας»,  σημειώνει στην Realnews  ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

“Πυρά” και κόντρες

Μπορεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να αναμένει θετική έκβαση στο Εurogroup της Πέμπτης, όμως ο Νίκος Παππάς βλέπει πιο πιθανό, λύση να δοθεί στην Σύνοδο Κορυφής.

Παππάς: η λύση ίσως δοθεί στην Σύνοδο Κορυφής

«Δεν θα ήταν έκπληξη εάν η λύση δοθεί στην προγραμματισμένη εδώ και καιρό Σύνοδο Κορυφής της 22ης Ιουνίου. Και, βεβαίως, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος “θεσμός” -του Eurogroup- ο οποίος δεν είναι καν θεσμός, δεν θα καταφέρει να δώσει απαντήσεις ή λύσεις στα προβλήματα με τα οποία είμαστε αντιμέτωποι» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να δέχεται τα «πυρά» των κομμάτων για την διαπραγματευτική της τακτική.

Βορίδης: υπογράφουν τα πάντα χωρίς να πάρουν τίποτα

«Είναι απολύτως προφανές και καθολικώς εμπεδωμένο ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες» γραμμές. Ούτε καν «ροζ» γραμμές. Τώρα η αξιολόγηση κλείνει με θεαματική καθυστέρηση, ρύθμιση χρέους δεν υπάρχει, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση μέχρι τώρα δεν υπάρχει, και επομένως ο οδικός χάρτης έγινε κακοτράχαλο μονοπάτι» σημείωσε, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Από την πλευρά της, η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κάλεσε την κυβέρνηση, «έστω και τώρα, να διεκδικήσει με ευθύνη καθαρές λύσεις για το χρέος, χωρίς αστερίσκους. Τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 2012, που προέβλεπε απομείωση του χρέους και αποτελεί δέσμευση των εταίρων μας».

«Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει για την αποπληρωμή ενός χρέους που του το φόρτωσαν διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ», δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ραντεβού του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γάλλο ομόλογο του έχει κλειστεί για αύριο, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Ο Λεμέρ θα συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα στη μία και μισή μετά το μεσημέρι.

antennanews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα