Έρχεται Φοροκαταιγίδα! Οι φόροι του εξαμήνου

Έρχεται η υλοποίηση των επώδυνων για την κοινωνία μέτρων που ψηφίστηκαν και μεταφράζονται σε φόρους 30 εκ. ευρώ μόνο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το μεγάλο στοίχημα του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης είναι η εισπραξιμότητα, η οποία θα καθορίσει τις εξελίξεις γιατί μια μεγάλη απόκλιση λόγω φορολογικής κόπωσης της κοινωνίας, θα οδηγήσει σε ενεργοποίηση του «κόφτη», με ανυπολόγιστο πολιτικό κόστος.

Οι φόροι του εξαμήνου

1.Φόρος εισοδήματος: Αναμενόμενα έσοδα 3 δισ. ευρώ

2.ΕΝΦΙΑ: Πληρωμή σε 5 ή 6 δόσεις. Είσπραξη 2,66 δισ. ευρώ

3.Αύξηση παρακράτησης φόρου σε μισθωτούς-συνταξιούχους

4.Αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Τα δύο τελευταία ενεργοποιήθηκαν από αρχές Ιουνίου.

Επίσης, στα τέλη του έτους, όπως κάθε χρόνο, καταβάλλοντα τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ κάθε μήνα, όσοι έχουν ενταχθεί στις σχετικές ρυθμίσεις, θα πρέπει να καταβάλλουν τη δόση που τους έχει οριστεί.

Ωστόσο, και φέτος θα επαναληφθεί το περσινό σκηνικό, αφού από τον Ιούλιο και μετά θα χρειάζεται να πληρώνουν παράλληλα φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, αφού το σχέδιο προκειμένου να μην υπάρξει συσσώρευση υποχρεώσεων το β' εξάμηνο του έτους κόλλησε, καθώς η διαδικασία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων δεν ξεκίνησε τον Απρίλιο και έτσι η εκκαθάριση πήγε πίσω και η πληρωμή της πρώτης δόσης θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα