Αλεξιάδης: Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και στον τρόπο πληρωμής τους

Αλλαγές επίκεινται στα τέλη κυκλοφορίας και στον τρόπο πληρωμής τους. Σύμφωνα με τον αν. υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη, τα τέλη θα πληρωθούν κανονικά για το 2016 και το 2017, αλλά μετά το σύστημα με τα τέλη κυκλοφορίας θα αλλάξει.

Για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 είπε ότι μία από τις προτάσεις που εξετάζεται, στο πλαίσιο του διαλόγου, είναι να αντιγραφεί το μοντέλο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν αρχικά χαμηλά τέλη για να μπορέσουν να επανέλθουν στο δρόμο αυτοκίνητα που είναι σε ακινησία, και το υπόλοιπο ποσό να μπαίνει σαν μια μικρή επιβάρυνση λίγων λεπτών στη βενζίνη -όχι 20, 30 λεπτά,  είπε, μεταξύ άλλων, ο αν. υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια σημερινών δηλώσεών του στην πρωινή ζώνη του Mega.

"Αυτό το σύστημα θα δώσει τη δυνατότητα σε 1 εκατομμύριο 100 χιλιάδες οχήματα που είναι σε ακινησία γιατί έχουν υπερβολικά τέλη κυκλοφορίας, να επανέλθουν. Διότι αυτή τη στιγμή έχουμε αυτοκίνητα που έχουν εμπορική αξία 2.000-3.000 και έχουν τέλη κυκλοφορία 800-1.000 ευρώ", σημείωσε.

Για τον τρόπο πληρωμής δήλωσε ότι θα πληρώνονται κανονικά-δλδ. ετησίως- και ότι "το άνα μήνα θα εξεταστεί με τη σειρά του".

Διαβάστε ακόμα: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αυξήσεις έως 300 ευρώ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα