Κύπρος: Ανεμοστρόβιλος έπληξε τη Λεμεσό – Ακρωτηριάστηκε ένας άνδρας

Κύπρος: Ανεμοστρόβιλος έπληξε τη Λεμεσό – Ακρωτηριάστηκε ένας άνδρας

Χαλασμός Κυρίου από τα ξημερώματα στη Λεμεσό λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Η Κίτρινη Προειδοποίηση που τέθηκε σε ισχύ από τις 22:00 χθες το βράδυ έδειξε από νωρίς για καλά τα δόντια της. Σε συναγερμό βρίσκονται οι κρατικές υπηρεσίες της Κύπρου, προκειμένου να στηριχθούν οι περιοχές της Λεμεσού που μετρούν τις πληγές τους από την σφοδρή κακοκαιρία που «ξέσπασε» τα ξημερώματα (14/02).

Στην επαρχία Λεμεσού καταγράφηκαν μέχρι στιγμής τα μεγαλύτερα προβλήματα, με αποκοπή πασσάλων της ΑΗΚ, ανεμοστρόβιλους να προκαλούν μεγάλες υλικές ζημιές, ενώ προέκυψε και ένας τραυματισμός στον αυτοκινητόδρομο.

@athanasiosandrias

♬ πρωτότυπος ήχος - athanasiosandrias

Παράλληλα, έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε από τα ξημερώματα την επαρχία Λεμεσού προκάλεσε και αυτή σημαντικές ζημιές από τη σειρά τους.

Από τις αποκοπές πασσάλων προκλήθηκε βλάβη και στο δίκτυο της ΑΗΚ.

@roadreportcy The moment the tornado  passes through the streets of Limassol #roadreportcy #limassoltornado #cyprus ♬ original sound - RoadReportCY

Παράλληλα λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, διάφορα αντικείμενα έχουν παρασυρθεί στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά τη Γερμασόγεια και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με τον Κλάδο Επικοινωνίας της Αστυνομίας, λόγω λάσπης, οι δρόμοι Παραμύθας – Γεράσας, Σπιτάλη – Φασούλας, Φασούλας – Λεμεσού και Αψιού – Μαθηκολώνης, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισιθητικές αλυσίδες.

Αναφέρεται τέλος ότι, ο παραλιακός δρόμος Λεμεσού, από Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας, μέχρι την οδό Αριάδνης (δρόμος Κ-Cineplex), είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση, λόγω αποκοπής και πτώσης δέντρων.

Σοβαρές υλικές ζημιές καθώς και ένα σοβαρό τραυματισμό άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος στη Λεμεσό.

@sigmalivecom Σάρωσε ο ανεμοστρόβιλος στο πέρασμα #viral_video #cyprus #limassol #viraltiktok #fy #fyp #sigmalive #cyprustiktok #whirwild ♬ Epic Orchestra - Red Cat Blue

Ένας άνδρας ακρωτηριάστηκε στα δάκτυλα και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λευκωσία. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οικία που διαμένει ο άνδρας, όταν το χέρι του πιάστηκε σε πόρτα, λόγω του ανεμοστρόβιλου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από την πρώτη στιγμή, ο άνδρας, που σύμφωνα με την Πολιτική Άμυνα είναι Ισραηλινής καταγωγής, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λευκωσία, όπου υπέστη ακρωτηριασμό στα δάκτυλα του χεριού του.

Πηγή: alphanews.live

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα