Πτήση από τη Λάρνακα καθυστέρησε να απογειωθεί λόγω της Παναγίας της Παρηγορήτριας

Πτήση από τη Λάρνακα καθυστέρησε να απογειωθεί λόγω της Παναγίας της Παρηγορήτριας

Η πτήση Α3 909 της Aegean από Λάρνακα για Αθήνα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 20:35 χθες Κυριακή, καθυστέρησε κατά μιάμιση ώρα λόγω της επιβιβάσεως μιας τεράστιας εικόνας. Η εικόνα αυτή μεταφέρθηκε από μια κουστωδία με ιερείς και Κύπριους αστυνομικούς, η οποία παρέκαμψε την ουρά των επιβατών που περίμεναν.

Η καθυστέρηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους επιβάτες, οι οποίοι είχαν ήδη συγκεντρωθεί στην πύλη επιβίβασης και περίμεναν αρκετή ώρα την άφιξη της εικόνας, η οποία μεταφέρθηκε στο αεροσκάφος με καροτσάκι αποσκευών. Η μεταφορά της ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η εικόνα ήταν μεγάλη και ογκώδης. Η κουστωδία χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να μεταφέρει την εικόνα μέσα στη φυσούνα του αεροδρομίου.

Η πτήση Α3 909 τελικά αναχώρησε στις 22:00, μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα.

Στην ανακοίνωση προς τους επιβάτες ο κυβερνήτης ανέφερε «καλωσορίζουμε στην πτήση μας την Παναγία την Παρηγορήτρια. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε». Στην ανακοίνωση ωστόσο που έκανε στα αγγλικά, ο κυβερνήτης περιορίστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Το αεροπλάνο έφτασε τελικά στην Αθήνα στις 23:42.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω εικόνα έφτασε στην Κύπρο στις 2 Νοεμβρίου και οι πιστοί την υποδέχτηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά.

Κατά την παραμονή της στον Ιερό Ναό, η εικόνα λέγεται ότι μυρόβλιζε και δάκρυζε, ενώ μια φωτογραφία δείχνει την εικόνα να έχει και κλειστά τα μάτια της.

Πηγή: sigmalive.com


 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα