Κύπρος: Άγρια επεισόδια στη Χλώρακα μεταξύ κατοίκων και αλλοδαπών – Συλλήψεις και τραυματισμοί

Κύπρος: Άγρια επεισόδια στη Χλώρακα μεταξύ κατοίκων και αλλοδαπών – Συλλήψεις και τραυματισμοί

Άγια επεισόδια ξέσπασαν στη Χλώρακα της Κύπρου το βράδυ της Κυριακής μεταξύ μερίδας κατοίκων της περιοχής και αλλοδαπών. Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Δρόμοι της κοινότητας Χλώρακας μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Μαινόμενοι οι εμπλεκόμενοι στα επεισόδια έτρεχαν στους δρόμους της περιοχής με ρόπαλα, πέτρες, φτυάρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, προκαλούσαν ζημιές και δημιουργούσαν κλίμα τρόμου.

 
Μία ομάδα αλλοδαπών φαίνεται να προκάλεσε ζημιές σε διάφορα οχήματα, ενώ άλλη ομάδα νεαρών Ελληνοκυπρίων κατοίκων της περιοχής, φέρεται να επιτέθηκε σε υποστατικά που διαμένουν αλλοδαποί.

Στην αστυνομική Διεύθυνση Πάφου έγινε ανάκληση όλου του προσωπικού, ενώ ο αστυνομικός σταθμός Πάφου ενισχύθηκε από διμοιρίες της ΜΜΑΔ και μέλη της δύναμης από άλλες επαρχίες. Η περιοχή παρέμεινε υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Πάφο μετέβη εσπευσμένα ο Αρχηγός της Αστυνομίας για να ενημερωθεί επί τόπου για το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΜΜΑΔ. Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθ’ όλη τη διάρκεια ήταν ενήμερος για την κατάσταση.

Ο απολογισμός των επεισοδίων
Ο απολογισμός των χθεσινοβραδινών επεισοδίων μέχρι στιγμής ήταν τέσσερις συλλήψεις, ο τραυματισμός μικρού αριθμού ντόπιων και αλλοδαπών αλλά και η πρόκληση σοβαρών ζημιών σε καταστήματα, κατοικίες και αυτοκίνητα που ανήκουν τόσο σε αλλοδαπούς όσο και σε ντόπιους.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 34 και 21 ετών, κάτοικοι της επαρχίας Πάφου, για αυτόφωρα αδικήματα. Εναντίον τους εξετάζονται τα αδικήματα της οχλαγωγίας, και κατοχής επιθετικού οργάνου.

Γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα, συνελήφθη ακόμη ένα πρόσωπο ηλικίας 21 ετών για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου. Της σύλληψης του προηγήθηκε ανακοπή και έρευνα στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε όπου εντοπίστηκε ένα ρόπαλο και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο συνδέεται με τα πιο πάνω αδικήματα.

 
Επιπλέον, στη βάση δικαστικού εντάλματος, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 32 ετών, σε σχέση με τα πιο πάνω αδικήματα

Η ένταση ξεκίνησε από την εκδήλωση
Τα σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν ουσιαστικά με το πέρας της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι κάτοικοι της Χλώρακας αλλά και γειτονικών κοινοτήτων στην οδό Ελευθερίας το απόγευμα της Κυριακής. Οι κάτοικοι απαίτησαν τον τερματισμό της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης αλλοδαπών, την γκετοποίηση και την παραβατικότητα των τελευταίων μηνών στην δυτική χαμηλή περιοχή της Πάφου.

Οι κάτοικοι των κοινοτήτων της περιοχής αυτής απαιτούν από την πολιτεία να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων που έχει κλονιστεί ένεκα των τελευταίων επεισοδίων που δημιουργήθηκαν με δράστες αλλοδαπούς και θύματα Ελληνοκύπριους κατοίκους. Ζήτησαν τη διάλυση των γκέτο σε ολόκληρη την Κύπρο και την άμεση απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Ελευθερίας και ακολούθως πορεύθηκαν προς το συγκρότημα «Άγιος Νικόλαος» στο οποίο διέμεναν παράνομα για μήνες καταληψίες αλλοδαποί.

Σε κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση όταν αλλοδαποί που είχαν ανεβεί στις στέγες παρακείμενων κτηρίων προέβησαν σε άσεμνες χειρονομίες, σύμφωνα με τους κατοίκους, με αποτέλεσμα να ριχθούν εκατέρωθεν πέτρες και άλλα αντικείμενα. Αστυνομική δύναμη που επιτηρούσε την εκδήλωση επενέβη και αποσόβησε την επέκταση των επεισοδίων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα