Κύπρος – Τσελίκ: Ανθρωπιστικό σκοπό έχουν τα έργα στα κατεχόμενα

Κύπρος – Τσελίκ: Ανθρωπιστικό σκοπό έχουν τα έργα στα κατεχόμενα

«Ανθρωπιστικό σκοπό» έχουν τα έργα στα Κατεχόμενα της Κύπρου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του, μεταφέροντας την επίσημη θέση της Άγκυρας για την κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα. Εκεί που έγιναν επεισόδια χθες, Παρασκευή, με Τουρκοκύπριους να επιτίθενται σε άνδρες της δύναμης ου ΟΗΕ.

Στην ανάρτησή του ο γράφει ο Τσελίκ: «Ο δρόμος μεταξύ Πύλας και Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό.

Αντίθετα, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη.

Η εν λόγω στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης”, έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο».

Ο Τσελίκ μιλάει για την κυβέρνηση της Κύπρου ως «Ελληνοκυπριακής Διοίκησης».

Την ίδια ώρα, προκλητικά είναι τα όσα είπε ο σύμβουλος  του Ερντογάν, Ακίφ Τσαγκατάι Κιλίτς στο CNN Turk για τα γεγονότα στην Πράσινη Γραμμή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα