Σύγχυση μεταξύ των ιατροδικαστών για τη δεύτερη εξέταση της σορού της άτυχης Λέσια

Σύγχυση επικρατεί μεταξύ των ιατροδικαστών για τη δεύτερη εξέταση της σορού της άτυχης Λέσια, που φέρεται να δολοφονήθηκε από τον 31χρονο σύντροφό της στην Πάφο.

Σήμερα (15/3) αναμένεται να διενεργηθεί η δεύτερη νεκροτομή στη σορό της άτυχης 28χρονης Λέσια που εντοπίστηκε νεκρή στη περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού. Υπενθυμίζεται ότι για τη δολοφονία της κρατείται από τις κυπριακές Αρχές ο 31χρονος σύντροφός της, ο οποίος και ζήτησε να γίνει η δεύτερη νεκροψία.

Σύμφωνα με τις χθεσινές πληροφορίες, η Εισαγγελία κάλεσε την καθηγήτρια Ιατροδικαστικής, Χαρά Σπηλιοπούλου, να είναι παρούσα στην νεκροψία που θα κάνει ο ιδιώτης ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ωστόσο, ο κ. Ματσάκης αποκάλυψε σήμερα στο Sigmatv ότι επικρατεί μια σύγχυση γύρω από τη διενέργεια της δεύτερης νεκροτομής.

«Κάποιοι λένε ότι την νεκροτομή δεν θα την κάνω εγώ και θα την κάνουν πάλι οι ιατροδικαστές της Δημοκρατίας και κάποιοι άλλοι λένε ότι θα την κάνει η Χαρά Σπηλιοπούλου και θα είμαι εγώ παρατηρητής, στο τέλος δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ο θανατικός ανακριτής αποφάσισε μετά από αίτημα των δικηγόρων να γίνει η νεκροτομή χθες η ώρα 5 το απόγευμα, λίγο πριν τις 5 ενημερώθηκα ότι δεν θα γίνει γιατί έφερε ένσταση η Γενική Εισαγγελία ότι θα πήγαινε στο Ανώτατο Δικαστήριο να ζητήσει ακύρωση του διατάγματος του δικαστηρίου που έλεγε ότι θα κάνω εγώ τη νεκροτομή. Αυτοί που χειρίζονται τα θέματα στη Γενική Εισαγγελία τελούν υπό σύγχυση δεν ξέρουν τι τους γίνεται», ανέφερε ο κ. Ματσάκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «κάποιοι στη Γενική Εισαγγελία αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει τη νεκροψία. Η ώρα 9 θα είμαι στο χώρο που βρέθηκε το σώμα της κοπέλας για αυτοψία. Χθες εξέτασα τον υπό κράτηση ύποπτο. Ο ύποπτος έφερε πολλές εκδορές τριβής που συνάδουν με τρίψιμο προσπαθώντας να κατέβει τον γκρεμό, ήταν γεμάτος από τέτοιες εκδορές».

Τέλος, τόνισε ότι τα πράγματα στην Κύπρο όσο αφορά την ιατροδικαστική πρέπει να μπουν σε μια τάξη. «Κουράστηκα να τα λέω, κάποιοι στην Εισαγγελία δεν καταλαβαίνουν».

Στη συνέχεια μίλησε και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Πάφου και υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Νικολάου ο οποίος ανέφερε ότι ο ύποπτος είναι σταθερός στη θέση του και αρνείται οποιαδήποτε ενοχή.

«Έχει προγραμματιστεί σήμερα η ώρα 11:30 στο νεκροτομείο του νοσοκομείο Λευκωσίας η δεύτερη νεκροψία. Η νεκροτομή θα διενεργηθεί από τη Χαρά Σπηλιοπούλου με παρουσία του κ. Ματσάκη», ξεκαθάρισε ο κ. Νικολάου.

Πηγές του Sigmalive από τη Νομική Υπηρεσία πάντως αναφέρουν ότι η Νομική Υπηρεσία διαχωρίζει το θέμα της νομιμότητας της οδηγίας για νέα ιατροδικαστική εξέταση που δόθηκε από το Δικαστήριο που εξέταζε το αίτημα προσωποκράτησης του υπόπτου, από το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό για παρουσία ιατροδικαστή εκ μέρους του υπόπτου σε νέα ιατροδικαστική εξέταση.

Για το πρώτο, η Νομική Υπηρεσία διαφωνώντας με την απόφαση του Δικαστηρίου, προχώρησε σε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για άδεια καταχώρισης διαταγμάτων certiorari και prohibition θεωρώντας ότι η σχετική διαταγή εκδόθηκε καθ’ υπέρβαση εξουσίας του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Η αίτηση δεν έχει ακόμα εκδικασθεί.

Για το δεύτερο και ανεξάρτητα με το πιο πάνω διάβημα, έχουν ήδη γίνει διευθετήσεις για την διενέργεια νέας ιατροδικαστικής εξέτασης από ιατροδικαστές που όρισε η Δημοκρατία στην παρουσία ιατροδικαστή εκ μέρους του υπόπτου.

Το χρονικό της υπόθεσης
Η στυγερή δολοφονία της νεαρής κοπέλας έχει σοκάρει την Κύπρο. Η Αστυνομία έχει συλλάβει ως βασικό ύποπτο τον σύντροφό της, ο οποίος υποστήριζε ότι πλησίασε μόνη της στο χείλος του γκρεμού, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, γύρω στις 8 π.μ. της 11ης Μαρτίου, η Αστυνομία έλαβε κλήση από 30χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην Πέτρα του Ρωμιού, με φίλη του, εκείνη πλησίασε στο χείλος του γκρεμού προκειμένου να φωτογραφηθεί στο σημείο, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό.

Παρά τους ισχυρισμούς του ότι πρόκειται για ατύχημα η πρώτη νεκροψία τον διέψευσε. Όπως προέκυψε, η άτυχη κοπέλα φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού. Επιπλέον εντοπίστηκαν εξωτερικές σωματικές κακώσεις οι οποίες δημιουργούν υποψία για σεξουαλική κακοποίηση καθώς και επιπρόσθετες εξωτερικές κακώσεις οι οποίες δεν προκύπτουν από πτώση από ύψος.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες
Στο μεταξύ, οι ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου πέρασαν από το μικροσκόπιο του τα κλειστά κυκλώματα που κατάφεραν να εξασφαλίσουν και σε αυτά καταγράφεται το ζευγάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, η άτυχη κοπέλα και ο φερόμενος δράστης διακρίνονται μέσα στο αυτοκίνητο, με την Λέσια να φαίνεται ότι ήταν καλά στην υγεία της.

Σημειώνεται ότι το υλικό από τα κλειστά κυκλώματα που εξασφαλίστηκε επί του παρόντος, δεν καλύπτουν ολόκληρη τη διαδρομή.

Στα social media γνωρίστηκε η άτυχη Λέσια με τον βιαστή και στραγγαλιστή της
Μέσω social media γνωρίστηκε πριν από περίπου ενάμιση μήνα στην Πάφο της Κύπρου η 28χρονη Λέσια Μπίκοβα με τον 31χρονο.

Η 28χρονη Ουκρανή βρισκόταν στην Κύπρο από τις αρχές Ιανουαρίου, μετά από σχετική άδεια παραμονής που είχε ζητήσει και είχε λάβει την περίοδο που ζούσε στο Κίεβο, το οποίο και εγκατέλειψε, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην Κύπρο ζούσε ήδη η μητέρα της, την οποία και επισκέφτηκε. Οι δυο γυναίκες ζούσαν μαζί στην Πάφο, ενώ τις τελευταίες 15 μέρες η νεαρή γυναίκα ήταν μόνη, καθώς η μητέρας της έπρεπε να ταξιδέψει στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα