Τραγωδία στα Τέμπη: Στην Κύπρο οι σοροί της Αναστασίας και του Κυπριανού

Τραγωδία στα Τέμπη: Στην Κύπρο οι σοροί της Αναστασίας και του Κυπριανού

Στην Κύπρο έφτασαν το απόγευμα της Κυριακής οι σοροί της Αναστασίας Αδαμίδου και του Κυπριανού Παπαϊωάννου, των δύο άτυχων Κυπρίων νέων που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα,  πτήση της Aegean μετέφερε από την Θεσσαλονίκη τις σορούς του Κυπριανού Παπαϊωάννου και της Αναστασίας Αδαμίδου στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Εκεί ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «συντετριμμένη είναι η Κύπρος για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, για τον αδόκητο χαμό των παιδιών της και όλων των θυμάτων που επέβαιναν της τραγικής αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα. Η θλίψη είναι μεγάλη, ασύλληπτη".

Ο κ. Κόμπος πρόσθεσε πως η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών.

«Η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών και των οικείων των αδικοχαμένων θυμάτων. Συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο και μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας».

Σημείωσε πως «αυτές τις στιγμές, όμως, τα πολλά λόγια είναι περιττά» και μετέφερε τα βαθιά συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλων των μελών της Κυβέρνησης. «Η παρουσία μας εδώ αποτελεί μια μικρή ένδειξη της συμπαράστασης μας. Αιώνιας ας είναι η μνήμη τους» είπε ο Υπουργός.Η σορός του Κυπριανού Παπαϊωάννου μεταφέρεται στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου όπου στις οχτώ θα τελεστεί ολονύχτια θεία λειτουργία. Αύριο, στις δέκα το πρωί, στον ίδιο ναό, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

Πηγή: sigmalive.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα