Κύπρος: Πέθανε ο πρώην ΥΠΕΣ Ντίνος Μιχαηλίδης

Κύπρος: Πέθανε ο πρώην ΥΠΕΣ Ντίνος Μιχαηλίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός στις Κυβερνήσεις Σπύρου Κυπριανού και Γλαύκου Κληρίδη. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθεση με τις μίζες των Tor M1, μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας είχε αποφυλακιστεί υπό όρους και απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα. Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί και ο γιος του ο οποίος παραμένει στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης απεβίωσε λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, στον χώρο όπου διέμενε στην Αθήνα μαζί με τη σύζυγο του.

Μεταξύ άλλων, διετέλεσε διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου τoυ Πρoέδρoυ της Κυπριακής Δημoκρατίας (1978-1980) και Υπoυργός Πρoεδρίας και Υπoυργός Εσωτερικώv επί διακυβέρνησης Σπύρου Κυπριανού (1982 -1988) και Υπουργός Εσωτερικών επί διακυβέρνησης Γλαύκoυ Κληρίδη (1993 - 1997 και 1998 - 1999).

Υπήρξε βoυλευτής Λεμεσού και Αναπληρωτής Κoιvoβoυλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος (1991-1993), ενώ με την αποχώρηση του από το ΔΗΚΟ ίδρυσε το Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα (ΑΔΗΚ) το 1999. Το 2010 το ΑΔΗΚ εντάχθηκε στο ΔΗΚΟ.

Η Ελληvική Κυβέρvηση τoυ απέvειμε τo Μεγαλόσταυρo της Τιμής και τov Αργυρό Σταυρό τoυ Φoίvικα και o Πατριάρχης Αλεξαvδρείας τo Τίμιo Σταυρό τoυ Απoστόλoυ και Ευαγγελιστoύ Μάρκoυ Α` Τάξεως.

Θα γίνουν ενέργειες για να μεταφερθεί και να ταφεί η σορός του στην Κύπρο.

 

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα