Κύπρος: Συνελήφθησαν φαντάρος και μαθητής - Πυροβόλησαν ποδηλάτη

Κύπρος: Συνελήφθησαν φαντάρος και μαθητής - Πυροβόλησαν ποδηλάτη

Ένας 18χρονος που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία συνελήφθη από την Αστυνομία και παραδέχθηκε ήδη την εμπλοκή του στην πρωτοφανή υπόθεση της ρίψης πυροβολισμού με αεροβόλο εναντίον ποδηλάτη στην Πόλη Χρυσοχούς. Ο εθνοφρουρός κατονόμασε μάλιστα και 17χρονο μαθητή ως το δεύτερο πρόσωπο που ήταν στο αυτοκίνητο από το οποίο ρίχθηκε ο πυροβολισμός κατά του ανύποπτου ποδηλάτη ο οποίος συνελήφθη ενωρίτερα σήμερα

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στα δύο άτομα με βάση τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που εξασφάλισε για το διπλοκάμπινο από το οποίο ρίχθηκε ο πυροβολισμός. Χθες το απόγευμα εντοπίστηκε το διπλοκάμπινο όχημα, σε χωριό του διαμερίσματος Χρυσοχούς και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι αυτό οδηγείτο την επίμαχη ώρα από τον 18χρονο στρατιώτη.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του και ανακρινόμενος κατονόμασε και το δεύτερο πρόσωπο, το οποίο εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα. Ανέφερε επίσης πως η ρίψη σφαιριδίου από το αεροβόλο όπλο ήταν τυχαία και όχι εκ προθέσεως.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στρατιώτη εντοπίστηκαν και παραλήφθησαν ένα κυνηγετικό, ένα φλομπέρ και ένα αεροβόλο, τα οποία στάληκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Η ασυνήθιστη αυτή υπόθεση διαδραματίσθηκε προχθές στην Πόλη Χρυσοχούς. Ένας 50χρονος Γερμανός τουρίστας, ενώ ποδηλατούσε κατά μήκος του δρόμου από τον κατασκηνωτικό χώρο προς το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, άκουσε ένα δυνατό θόρυβο που προέρχονταν από διπλοκάμπινο όχημα που περνούσε την στιγμή εκείνη από κοντά του και αμέσως μετά ένιωσε πόνο στο αριστερό του γόνατο. Μετέβη στο Νοσοκομείο Πόλης και σύμφωνα με τον επί καθήκοντι ιατρό, υπέστη τραύμα από σφαιρίδιο αεροβόλου όπλου, το οποίο σφηνώθηκε στο πόδι του.

Ο 50χρονος  μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Πάφου, ενώ χτες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του σφαιριδίου και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται πολύ καλή.

 

philenews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα