Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του, δάγκωσε περιπτερά και έφτυσε αστυνομικό

Μαύρη στο ξύλο έκανε την κοπέλα του, στέλνοντάς την για μια βδομάδα στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα, ενώ τρεις μήνες προηγουμένως είχε δαγκώσει στο μικρό δάκτυλο περιπτερά προκαλώντας του θλαστικό τραύμα και κάταγμα βάσης πρώτης φάλαγγας.

Ακόμη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του politis.com.cy, επιτέθηκε σε άλλη γυναίκα, η οποία κάλεσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο 30χρονος να επιτεθεί και σε δύο αστυνομικούς γρονθοκοπώντας τους και σπάζοντας του ενός τα γυαλιά που φορούσε. Επίσης, έφτυσε στο πρόσωπο γυναίκα αστυνομικό και της προκάλεσε εκδορές στα χέρια και στην πλάτη.

Μετανιωμένος για τις πράξεις του, ο 30χρονος παρουσιάστηκε την Πέμπτη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών. Παράλληλα το δικαστήριο ενεργοποίησε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και 20 ημερών που αποτελούσε το υπόλοιπο ποινής την οποία του είχε επιβάλει το 2016 το Κακουργιοδικείο για παρόμοιας φύσης αδικήματα και του είχε δώσει χάρη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην επιμέτρηση της ποινής λήφθηκε υπόψη ότι οι σχέσεις του κατηγορούμενου με την κοπέλα του έχουν αποκατασταθεί και ότι η τελευταία δεν έχει κανένα παράπονο. Παράλληλα, υπέρ του μέτρησε η παραδοχή του και έλλειψη προσχεδιασμού στη διάπραξη των αδικημάτων. Σημειώνεται πως η παραπονούμενη κατήγγειλε τον άγριο ξυλοδαρμό της δύο μήνες μετά, γιατί δεχόταν τηλεφωνικές απειλές από τον κατηγορούμενο, τόσο για ζωή της όσο και για τη δική του ζωή.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 30χρονος υπήρξε χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ από τα εφηβικά του χρόνια. Παρά το γεγονός αυτό, τον περασμένο Μάη εντάχθηκε εθελοντικά σε πρόγραμμα θεραπείας και πέτυχε την απεξάρτησή του, και συνεχίζει να συμμετέχει σε πρόγραμμα ψυχοθεραπειών και ψυχολογικών συνεδριάσεων με σκοπό την ανάπτυξη αυτοελέγχου και διαχείριση του θυμού του.

Στη δικαστική απόφαση επισημαίνεται πως τέτοιου είδους αδικήματα πλήττουν το θεμελιώδες δικαίωμα της σωματικής ακεραιότητας και καταρρακώνει την αξιοπρέπεια του θύματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ