Κύπρος: Δις ισόβια για το διπλό φονικό στο Στρόβολο

Ποινή διά βίου φυλάκισης επέβαλε το Κακουργιοδικείο στη Λευκωσία στον Λοϊζο Τζιωνή, αναφορικά με το διπλό φονικό στον Στρόβολο τον Απρίλιο του 2018 με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου.

Νωρίτερα, ο Τζιωνής παραδέχθηκε αιφνιδίως ενοχή σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Ο δικηγόρος του Τζιωνή αποσύρθηκε από την υπεράσπιση του, γιατί δεν ενημερώθηκε για την πρόθεση του πελάτη του.Ο Τζιωνής αντιμετώπιζε μεταξύ άλλων κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, ο Τζιωνής ζήτησε συγγνώμη από την αδερφή ενός εκ των θυμάτων, τον 15χρονο γιο τους, αλλά και σε όλη την οικογένειά τους. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι υπόλοιποι δεν είχαν καμία ευθύνη και «δεν άξιζαν να βρίσκονται εδώ».

Ο Τζιωνής ανέφερε ακόμη ότι το βράδυ εκείνο είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, αναγκάζοντας τους υπόλοιπους να τον ακολουθήσουν και να «κάνουν πράξεις που δεν ήταν σωστές».

Ακόμη, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στη φυλακή θα γίνει καλύτερος άνθρωπος.


topontiki

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ