Στο δικαστήριο η 19χρονη Βρετανίδα για τα ψέματα περί ομαδικού βιασμού

Στο δικαστήριο η 19χρονη Βρετανίδα για τα ψέματα περί ομαδικού βιασμού

 Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου οδηγήθηκε σήμερα το πρωί η 19χρονη Βρετανίδα για έκδοση διατάγματος κράτησής της, μετά και την παραδοχή της χθες ότι η καταγγελία για ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς ήταν ψευδής.

Πλέον η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά υπόθεση δημόσιας βλάβης εναντίον της νεαρής Αγγλίδας τουρίστριας. Εφόσον η υπόθεσή της καταχωρισθεί στο δικαστήριο, τότε κινδυνεύει με πολύμηνη φυλάκιση ή και με επιβολή μεγάλου χρηματικού προστίμου.

Αφού πρώτα δυσφήμισε την Αγία Νάπα και την Κύπρο γενικότερα ως τουριστικό προορισμό, η 19χρονη Αγγλίδα αποφάσισε να ομολογήσει τα πάντα και να παραδεχθεί ότι η περιβόητη καταγγελία της περί ομαδικού βιασμού της από 12 Ισραηλινούς ήταν ψευδής… Όπως παραδέχθηκε, προέβη στην καταγγελία αυτή για να εκδικηθεί τους υπόπτους, διότι, όπως εξήγησε, ορισμένοι απ’ αυτούς την ώρα της σεξουαλικής πράξης σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγ. Νάπα τη βιντεογραφούσαν. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Αστυνομία Αμμοχώστου, οι εκπρόσωποι της οποίας πριν από μερικές μέρες δήλωναν ότι η παραπονούμενη ήταν… πιστευτή ως προς την καταγγελία που είχε κάνει, εξετάζουν το ενδεχόμενο η 19χρονη να έχει προβεί και στο παρελθόν σε ψευδή καταγγελία για βιασμό της προκειμένου να εισπράξει τα ανάλογα ασφάλιστρα.

Ήθελε εκδίκηση

Οι ανακριτές της υπόθεσης άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς τη γνησιότητα της καταγγελίας της 19χρονης όταν επεξεργάστηκαν τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, καθώς και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων που κατασχέθηκαν από το δωμάτιο… των «οργίων», όπως τελικά αποδεικνύεται πως ήταν. Τα υπό αναφορά αποτελέσματα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί της κοπέλας, πως τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, δεν ευσταθούσαν. Ως εκ τούτου, η 19χρονη κλήθηκε εκ νέου στο ΤΑΕ Αμμοχώστου για κατάθεση και κατά την ανάκριση «έσπασε», ομολογώντας τα πάντα. Παραδέχθηκε ότι η σεξουαλική συνεύρεση με τους Ισραηλινούς τουρίστες έγινε με τη θέλησή της και αφού προηγουμένως είχαν συνεννοηθεί για να έλθουν σε σεξουαλική επαφή. Εξήγησε, όμως, ότι όταν αντιλήφθηκε πως κάποιοι από τους Ισραηλινούς βιντεογραφούσαν την ώρα της σεξουαλικής πράξης, η ίδια ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη, γι’ αυτό και αποφάσισε να τους καταγγείλει στην Αστυνομία για να πάρει εκδίκηση.

Προχωρούν με αγωγές

Μετά την ολική ανατροπή που σημειώθηκε στην υπόθεση, οι επτά νεαροί Ισραηλινοί, τους οποίους το διάταγμα κράτησης ανανεώθηκε την περασμένη Παρασκευή για άλλες έξι μέρες έπειτα από αίτημα της Αστυνομίας, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η 19χρονη Αγγλίδα αναμένεται να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης. Θυμίζουμε ότι αρχικά είχαν συλληφθεί 12 νεαροί Ισραηλινοί για διευκόλυνση των ανακρίσεων μετά την αρχική καταγγελία της 19χρονης. Ωστόσο, οι πέντε απ’ αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι από την περασμένη Πέμπτη καθότι δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης, οι νεαροί Ισραηλινοί τουρίστες προτίθενται να προχωρήσουν σε νομικά μέτρα και σε αγωγές εναντίον της 19χρονης, απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για κάθε μέρα που πέρασαν στα αστυνομικά κελιά στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης. Η καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της Αγγλίδας πήρε μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες, αφού ΜΜΕ από τη Βρετανία και το Ισραήλ βρέθηκαν στην Κύπρο για να καλύψουν τις εξελίξεις.

Η διερεύνηση

Χθες το ΚΥΠΕ μετέδωσε ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Times of Israel, ο δικηγόρος ομάδας των νεαρών Νιρ Γιάσλοβιτς ανακοίνωσε από το πρωί χθες ότι οι ύποπτοι, όλοι έφηβοι, θα αφεθούν ελεύθεροι. «Όπως από την αρχή είχα υποστηρίξει δεν υπήρξε βιασμός στην Κύπρο», ανέφερε. «Οι νεαροί που πήγαν σε διακοπές που μετατράπηκαν σε εφιάλτη θα επιστρέψουν σήμερα (Κυριακή) στα σπίτια τους. Όλοι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Η κυπριακή Αστυνομία διεξήγαγε μια επαγγελματική και ενδελεχή διερεύνηση», είπε.

Ο δικηγόρος Yaniv Havari δήλωσε ότι οι δικοί του πελάτες κατάφεραν να παρουσιάσουν πειστικές αποδείξεις.

politis.com.cysigmalive.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα