Κυπριακό: Ραγδαίες εξελίξεις για τις επόμενες διαπραγματεύσεις μετά την πρόταση Ακιντζί

Κυπριακό: Ραγδαίες εξελίξεις για τις επόμενες διαπραγματεύσεις μετά την πρόταση Ακιντζί

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στο Κυπριακό μετά την πρόταση του ηγέτη του «ψευδοκράτους» Μουσταφά Ακιντζί προς την Λευκωσία για την δημιουργία κοινής επιτροπής υδρογονανθράκων λόγω της χρονικής συγκυρίας που αυτή έγινε, καθώς αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, κ.Λουτ.

Με την πλήρη υποστήριξη της Άγκυρας, όπως έκανε γνωστό η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, το «ψευδοκράτος» προσπαθεί μέσω της πρότασης Ακιντζί για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων να προκαλέσει «αναστάτωση»  εν αναμονή της απεσταλμένης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο για συζητήσεις σχετικά με το Κυπριακό.

Ειδικότερα, η εισήγηση Ακιντζί για συζήτηση της πρότασης αυτής κατά τη διάρκεια μιας τετ-α-τετ συνάντησης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τη στιγμή που προγραμματιζόταν η νέα άφιξη της κ. Λουτ στα τέλη Ιουλίου ή πρώτες ημέρες του Αυγούστου, προκαλεί αναστάτωση και αυτή τη στιγμή «όλα είναι στον αέρα», ανέφερε στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή.

 

Εξήγησε ότι η Λευκωσία επιμένει στη θέση πως προέχει η συνάντηση με την απεσταλμένη του ΓΓ, ωστόσο η τ/κ πλευρά φαίνεται ότι προτάσσει το τετ-α-τετ των δύο ηγετών.

 

«Είχαμε μια σειρά των πραγμάτων…τώρα υπάρχει αναστάτωση», ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις στο ανώτατο επίπεδο.

 

Η επιθυμία της ε/κ πλευράς για πραγματοποίηση της επίσκεψης Λουτ στην Κύπρο διαβιβάστηκε εκ νέου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών, κατά τη διάρκεια νέας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής.

 

Όπως είχε γράψει χθες στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε στην κ. Λουτ τη βούλησή του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την ετοιμότητά να την υποδεχτεί στη Λευκωσία για τις σχετικές διαβουλεύσεις.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ / Reporter

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα