Υπουργός Άμυνας Κύπρου: Το τουρκικό υποβρύχιο δεν έχει σχέση με τις γεωτρήσεις

H άφιξη του τουρκικού υποβρυχίου στο λιμάνι της Κερύνειας δεν συνδέεται, όπως επιχειρήθηκε να συνδεθεί, με την κάθοδο είτε του γεωτρύπανου Φατίχ είτε του Γιαβούζ, ανέφερε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Eίπε πως τέτοια ζητήματα δημιουργούνται από δημοσιεύσεις «οι οποίες μπορεί να μην γνωρίζουν το σωστό υπόβαθρο ή όλο το ιστορικό. Τέτοιου είδους επισκέψεις, συνέχισε, αν πάμε πίσω, για παράδειγμα, από τον Φεβρουάριο του 2018, έγιναν 11 φορές» .

 

Ο Σάββας Αγγελίδης είπε πως «δεν θέλω να δημιουργούμε ανησυχία στον κόσμο», σημειώνοντας πως «είναι κάτι το οποίο, υπό τις περιστάσεις και γι` αυτά που ζούμε στην Κύπρο, δεν μπορούμε δυστυχώς να το αντιμετωπίσουμε με το να εμποδίσουμε την επίσκεψη αυτού του υποβρυχίου, αλλά από την άλλη να μην το συνδέουμε με οτιδήποτε αφορά τυχόν νέα επεκτατική πορεία». 

 

Σχολιάζοντας σχετική παρατήρηση, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «και μόνο η παρουσία κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο προκαλεί, άρα αυτό από μόνο του προκαλεί. Από την άλλη" συνέχισε, "αυτές οι κινήσεις, νομίζω ότι να μην πέφτουμε στην παγίδα, και όταν λέω κατά καιρούς για υβριδικό πόλεμο και υβριδικές απειλές αυτό είναι. Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει και συνέβαινε πάντοτε και τώρα το αναδεικνύουμε εμείς σε κάτι το οποίο κινδυνεύουμε. Όχι δεν είναι έτσ».

 

Πηγή: protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ