Έκρηξη στα κατεχόμενα: Για S-200 κάνει λόγο στρατηγός εν αποστρατεία

Έκρηξη στα κατεχόμενα: Για S-200 κάνει λόγο στρατηγός εν αποστρατεία

Λόγο για πτώση αντιαεροπορικού πυραύλου έκανε στην εκπομπή του Σιίγμα ΤV Πρωτοσέλιδο ο στρατηγός εν αποστρατεία Ανδρέας Πενταράς.

Κληθείς να σχολιάσει την έκρηξη στον Πενταδάκτυλο που προκάλεσε αναστάτωση σε κατεχόμενα αλλά και ελεύθερες περιοχές, ο κ.Πενταράς είπε ότι πρόκειται για αντιαεροπορικό πύραυλο από τη βόρεια Συρία εναντίων ισραηλινών αεροσκαφών τα οποία εκείνη την ώρα διενεργούσαν επίθεση κατά ιρανικών στόχων στην πόλη Χομς.

Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον συριακών στρατιωτικών θέσεων στη Χομς και στα προάστια της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον 21, μεταδίδουν συριακά κρατικά ΜΜΕ.

Ο κ.Πενταράς απέδωσε την πτώση είτε σε ελαττωματική κατασκευή είτε σε ηλεκτρονικά αντίμετρα, τα οποία οδήγησαν σε εκτροπή της πορείας και πτώση στον Πενταδάκτυλο.

«Φαίνονται πτερύγια πυραύλου στη βάση του και έχει πάνω του ρωσικά γράμματα. Τέτοιους πυραύλους στην περιοχή χρησιμοποιεί η Συρία. Πρόκειται μάλλον για πύραυλο παλιάς κατασκευής, S200 που δεν έχουν και τόση αποτελεσματικότητα στη χρήση τους», είπε ο κ.Πενταράς ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί στο παρόν στάδιο να εξαχθεί ένα ασφαλές συμπέρασμα στο 100%.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία κληθείς να σχολιάσει τον κίνδυνο που προκύπτει μετά από ένα τέτοιο συμβάν σημείωσε ότι «ασφαλώς θα είχαμε θύματα εάν έπεφτε σε κατοικημένη περιοχή». Θα υπήρχαν ενδεχομένως και «δεκάδες νεκροί» σημείωσε ο κ.Πενταράς.

ΠΗΓΗ: sigmalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα