Ξεκινά η δική του Ορέστη - Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή στα χρονικά

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για επτά ανθρωποκτονίες και πέντε απαγωγές θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουνίου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος γυναικών της Κύπρου, Νίκος Μεταξάς.

Ο Νίκος Μεταξάς, ο οποίος έχει ομολογήσει τις δολοφονίες πέντε γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών, είναι αντιμέτωπος με καταδίκη που προβλέπει ισόβια ποινή για τον κάθε προμελετημένο φόνο. Αντιμετωπίζει ακόμα κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας, προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων κ.λπ.

Εκτιμάται ότι δεν θα αποφύγει τον «τίτλο» του ανθρώπου που καταδικάστηκε με την βαρύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ από κυπριακό δικαστήριο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παραδεχθεί την κατηγορία για βιασμό, υποστηρίζοντας ότι είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα που τον κατήγγειλε με δική της συναίνεση.

Σύμφωνα με το reporter.com.cy, κατά τη σημερινή διαδικασία της παραπομπής του σε απευθείας δίκη, ο 35χρονος «Ορέστης» δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο και δεν αναμένεται να ορίσει συνήγορο για την υπεράσπισή του, καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε, επιθυμεί να εμφανιστεί αυτοπρόσωπος ενώπιον του Δικαστηρίου.

Η κατηγορούσα αρχή κατέθεσε στο Δικαστήριο την κατάθεση που έδωσε στις 25 Απριλίου ο 35χρονος, με την οποία ομολογούσε την διάπραξη των επτά δολοφονιών κατά τα έτη 2016-2018, ενώ σε αυτή αναφέρονται οι φρικτές λεπτομέρειες γύρω από τα εγκλήματα του, καθώς τα σημεία στα οποία έριξε τα θύματα του.

Στη συνέχεια η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την κράτηση του 35χρονου ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, με τον Νίκο Μεταξά να μην φέρει καμία ένσταση και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ