Ανατολικά της Κύπρου θα κάνει γεωτρήσεις το γεωτρύπανο Γιαβούζ

Ανατολικά της Κύπρου  θα κάνει γεωτρήσεις το γεωτρύπανο Γιαβούζ

Στα ανοιχτά της Καρπασίας θα πραγματοποιήσει έρευνες το γεωτρύπανο Γιαβούζ, το δεύτερο που στέλνει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

«Μετά τον προσδιορισμό της τοποθεσίας το γεωτρύπανο Yavuz, θα ξεκινήσει γεώτρηση στις αρχές Ιουλίου. Περίπου ένα χιλιόμετρο σε βάθους νερού, και τρις χιλιάδες μέτρα από τον βυθό και όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα μετακινηθεί στη δεύτερη θέση»,  δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΤΡΑΟ Melih Han Bilgin κατά την διάρκεια της καθέλκυσης του γεωτρύπανου στο λιμάνι του Dilovas. Όπως αναφέρει η Χουριέτ, o Bilgin είπε πως η τοποθεσία της γεωτρήσεων θα καθοριστεί αργότερα και θα αξιολογηθεί μια θέση ανοιχτά της Καρπασίας ανάλογα με τα αποτελέσματα  των γεωλογικών και γεωφυσικών μελετών. 

Ο Bilgin δήλωσε ότι το 53% του προσωπικού που θα εργαστεί στη γεώτρηση του Yavuz είναι Τούρκοι  και υπάρχουν 150 άτομα στο προσωπικό, ενώ κατά την διάρκεια των γεωτρήσεων ο αριθμός θα αυξηθεί στα 180  και  θα μπορούσαν να εργάζονται πάνω από 200 άτομα, όπως μετέδωσε το sigmalive.

«Tο Yavuz, στα ανατολικά της Κύπρου, και το Fatih  θα συνεχίσει να εργάζεται στα δυτικά», είπε τονίζοντας πως έχουμε μπροστά μας ένα επιχειρηματικό σχέδιο 5 ετών.

Αναφορικά με τα εντάλματα σύλληψης του Πορθητή που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία  είπε «Δεν έχουμε λάβει κάποια πληροφορία μέχρι στιγμής και  οι αρμόδιες αρχές του κράτους μας παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα, εκτελούμε το καθήκον μας χωρίς να ασχοληθούμε με κανένα άλλο θέμα, επομένως το προσωπικό θα είναι άνετο, θα διεκπεραιώσουμε αυτό το καθήκον χωρίς να επηρεαστούμε από τίποτα".

 

 sigmalive, politis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα