Κύπρος - serial killer: Πενήντα μέρες απόλυτης φρίκης και κτηνωδίας - Η τρίτη βαλίτσα του θανάτου

Κύπρος - serial killer: Πενήντα μέρες απόλυτης φρίκης και κτηνωδίας - Η τρίτη βαλίτσα του θανάτου

Σχεδόν πενήντα μέρες απόλυτης φρίκης και κτηνωδίας. Αυτοί, εξάλλου, ήταν και οι χαρακτηρισμοί του νέου Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη, στην Κόκκινη Λίμνη, μετά και την ανεύρεση της τελευταίας βαλίτσας θανάτου, εντός της οποίας βρισκόταν η Μαρικάρ Βαλντέζ. Πυροσβεστική Υπηρεσία και Brasal δεν εγκατέλειψαν λεπτό την Κόκκινη Λίμνη όλες αυτές τις μέρες και αφού ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή τη Λίμνη, εντόπισαν το πρωί της 4ης Ιουνίου την τελευταία βαλίτσα.

Οι άλλες δυο βαλίτσες θανάτου, αυτές δηλαδή εντός των οποίων βρίσκονταν οι σοροί της Έλενας και της Ναταλία Μπουνέα, εντοπίστηκαν με μια βδομάδα διαφορά. Ο καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος είχε τοποθετήσει στις δυο βαλίτσες τσιμεντομπλόκ ως βαρίδια. Στην τελευταία βαλίτσα εντοπίστηκαν πλάκες πεζοδρομίου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πτώμα εντοπίστηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση, ενώ πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι ήταν δεμένο σε αρκετά μέρη. Χρονικά, η Μαρικάρ ήταν το τελευταίο πτώμα στην Κόκκινη Λίμνη, αφού τα δυο προηγούμενα θύματα του Ορέστη είχαν σκοτωθεί το 2016.

Οι ακατάπαυστες έρευνες των δυτών της ιδιωτικής εταιρείας Brasal, που βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Επικεφαλής των ερευνών Μάρκο Τράγκολα, οδήγησαν στην ολοκλήρωση των ερευνών στο μέτωπο της Κόκκινης Λίμνης. Οι σηματοδοτημένοι στόχοι που είχαν καθοριστεί με τη βοήθεια του sonar ερευνήθηκαν επισταμένα από τους έμπειρους δύτες. Όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά, η τρίτη βαλίτσα εντοπίστηκε χάρη στον ανθρώπινο παράγοντα, που καταδύθηκε και ψηλάφισε με τα ίδια του τα χέρια.

Πλέον αρχίζει ένας νέος αγώνας στα εργαστήρια της ιατροδικαστικής ομάδας, η οποία θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στα αίτια θανάτου, αφού πρώτα προβεί στην επίσημη ταυτοποίηση της Μαρικάρ. Όπως και στις άλλες σορούς, έτσι και από αυτήν θα παραλειφθούν δείγματα τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω εξετάσεις. Η ιατροδικαστική ομάδα, εξάλλου, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή και με τον ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος ήταν στην ομάδα της Scotland Yard που κατέφθασε στην Κύπρο για συνδρομή στις έρευνες. Αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν κι άλλες μέρες, τότε θα ετοιμαστεί και η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία θα συμπληρώσει τον ογκωδέστατο φάκελο της υπόθεσης αυτής.

Σε ένα παράλληλο επίπεδο, οι ανακριτές προσπαθούν να εντοπίσουν άλλες τρεις γυναίκες οι οποίες συνομιλούσαν με τον «Ορέστη» στο Badoo.

 

sigmalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα