Στην Κύπρο ειδικοί γιατροί από το Ισραήλ για τον Δημήτρη Χριστόφια

Στην Κύπρο ειδικοί γιατροί από το Ισραήλ για τον Δημήτρη Χριστόφια

Ειδικός λοιμωξιολόγος και ειδικός πνευμονολόγος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τελ Ασομέρ του Ισραήλ, ήρθαν εσπευσμένα στην Κύπρο, έπειτα από την επιδείνωση την οποία παρουσίασε τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Οι γιατροί από το Ισραήλ παρακάθισαν σε ιατρικό συμβούλιο με τους Κύπριους συναδέλφους τους και αξιολόγησαν την κατάσταση η οποία περιγράφεται ιδιαιτέρως κρίσιμη

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας τέθηκε το πρωί ξανά στον αναπνευστήρα, αφού παρουσίασε λοίμωξη στο αναπνευστικό του σύστημα.

Λόγω επιδείνωσης που παρατηρήθηκε, το Υπουργείο Υγείας έκρινε αναγκαία την έλευση των ειδικών από το Ισραήλ, ώστε να εξετάσουν και να αξιολογήσουν την κατάσταση της υγείας του.

Σε ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το πρωί το Υπουργείο Υγείας για την κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρονται τα εξής:

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Σήμερα, οι θεράποντες ιατροί του, κατά την τακτική αξιολόγηση της κατάστασής της υγείας του, αποφάσισαν ότι υπήρχε ανάγκη να υποστηριχθεί μηχανικά με αναπνευστήρα. Η ανάγκη για πολυεπίπεδη υποστήριξη παραμένει.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από την ιατρική ομάδα και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα