Κύπρος: Καθηγητής χτυπάει μαθήτρια μέσα σε σχολική αίθουσα

Σοκαρισμένη είναι η Κύπρος από ένα βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο και το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο. Σε αυτό φαίνεται ένας καθηγητής να χτυπά μια μαθήτρια.

Σάλο προκαλεί το βίντεο δείχνει ένα καθηγητή να χτυπά μαθήτρια σε Γυμνάσιο της Λεμεσού στην Κύπρο, με τους γονείς να ζητούν την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού.

Το βίαιο αυτό περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα (13.05.209) σε γυμνάσιο της Επαρχίας Λεμεσού, λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι που ολοκληρώνεται η όγδοη διδακτική περίοδος. Οι πρωταγωνιστές είναι ένας καθηγητής και μία μαθήτρια.

Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο δείχνει την μαθήτρια να προσπαθεί να αποσπάσει από τα χέρια του καθηγητή κάποιο αντικείμενο, χωρίς να αποκλείεται να είναι και δικό της. Να σημειωθεί ότι σε κάποια στιγμή, ο καθηγητής φαίνεται ξεκάθαρα να χτυπά στο πρόσωπο την μαθήτρια, με την τελευταία ν΄ανταποδίδει με χτύπημα στα χέρια του εκπαιδευτικού.

Στο βίντεο διακρίνονται και άλλοι μαθητές να παρακολουθούν, εκ των οποίων και εκείνος ή εκείνη που κατέγραψε το επεισόδιο στο κινητό της.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων δημόσιων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, μιλώντας στον REPORTER, ανέφερε πως ζήτησαν την άμεση διερεύνηση του περιστατικού και αν υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν.

«Η βία είναι καταδικαστέα, σε οποιαδήποτε μορφή και διπλά καταδικαστέα όταν αφορά εκπαιδευτικό. Ζητούμε να απομακρυνθεί ο εκπαιδευτικός από το σχολείο, για να γίνει έρευνα και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Δεν θα σχολιάσω αν υπάρχουν ευθύνες, το βίντεο μιλά από μόνο του», σημείωσε ο κ. Νικηφόρου.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο το αρμόδιο Υπουργείο είναι ενήμερο, ο κ. Νικηφόρου υποστήριξε πως ήρθε σε επαφή τόσο με τον υπουργό, όσο και με τον επαρχιακό έφορο του Υπουργείου στη Λεμεσό, με στόχο να διεξαχθεί έρευνα εναντίον του εκπαιδευτικού.

Με πληροφορίες από: sigmalive.com , reporter.com.cy

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα