Κύπρος: Το σχέδιο Β στις έρευνες για τις βαλίτσες του serial killer

Χωρίς αποτέλεσμα πέρασε η σημερινή ημέρα στην Κύπρο και στην υπόθεση της αναζήτησης και των υπόλοιπων θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής επιχείρησης στην Kόκκινη Λίμνη σηματοδοτήθηκαν τρία σημεία, τα οποία αύριο αναμένεται να ερευνηθούν από την ρομποτική κάμερα.

Η αυριανή ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive.com, θα περιλαμβάνει κατάδυση τόσο της ρομποτικής κάμερας όσο και του Sonar, το οποίο δεν θα μετακινηθεί προς την λίμνη του Ξυλιάτου πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sigmalive, σε περίπτωση κατά την οποία δεν εντοπιστεί οτιδήποτε στην Κόκκινη Λίμνη, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος η τρίτη βαλίτσα να έχει καλυφθεί από μεγάλη ποσότητα λάσπης λόγω της μετατόπισης από την επιχείρηση ανάσυρσης των δύο άλλων βαλιτσών, αναμένεται τα αποτελέσματα που κατέγραψε το Sonar να αποσταλούν στην Βρετανία για να μελετηθούν τα σημεία που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», ώστε να διαφανεί τι υπάρχει κάτω από την λάσπη, όπου η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη.

Να σημειωθεί ότι οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard είχαν προτείνει την σάρωση ολόκληρης της Κόκκινης Λίμνης αλλά και της λίμνης Ξυλιάτου με το σύστημα Sonar.

Σηματοδότηκαν τρία σημεία, στα οποία θα επιχειρήσει αύριο να καταδυθεί ο δύτης. Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την ανεύρεση και της τρίτης βαλίτσας, μετά τον εντοπισμό των άλλων δυο στις οποίες υπήρχαν οι σοροί δυο εκ των θυμάτων του καθ’ ομολογίαν serial killer.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα