Πάγωσε η Κύπρος: Σε παιδί φέρεται να ανήκει η σορός στη βαλίτσα στην Κόκκινη λίμνη

Παγωμένη παρακολουθεί η Κύπρος και όλο το πανελλήνιο τις εξελίξεις των ερευνών στην Κόκκινη λίμνη, όπου ο Ορέστης έχει ομολογήσει πως έχει πετάξει μέσα σε βαλίτσες τα θύματά του. Έπειτα από αρκετές μέρες ερευνών ανασύρθηκε η δεύτερη από τις τρεις βαλίτσες θανάτου που πέταξε ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό της Κύπρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σορός που βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση μέσα στη δεύτερη βαλίτσα φέρεται να ανήκει στην 8χρονη Έλενα Ναταλία, κόρη της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα, που είχε εντοπιστεί και ανασυρθεί από την ίδια λίμνη την Κυριακή του Πάσχα. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών ήταν πως η σορός είτε ανήκει στην 8χρονη κόρη της άτυχης Μπουνέα είτε 29χρονη Μαρικάρ, τις οποίες ο «Ορέστης» έχει υποστηρίξει πως δολοφόνησε.

Σύμφωνα με το reporter.com.cy, πληροφορίες αναφέρουν το θύμα έφερε ρούχα και δεν ήταν γυμνό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται να πρόκειται για το οκτάχρονο κοριτσάκι, το οποίο ήταν σε πλήρη αποσύνθεση.

Τις ανακοινώσεις για το νέο μακάβριο εύρημα από τη λίμνη του θανάτου έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης. Μετά την επί τόπου εξέταση που έκαναν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, προκειμένου εκεί να γίνει η προσπάθεια ταυτοποίησης.

Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής με τη χρήση του τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματος sonar, oι έρευνες απέδωσαν καρπούς, αφού εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από δύτη, η δεύτερη βαλίτσα, στην οποία βρίσκεται πτώμα το οποίο, είτε ανήκει στην 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ, είτε στην οκτάχρονη Έλενα Ναταλία, κόρη της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα, που είχε εντοπιστεί και ανασυρθεί από την ίδια λίμνη την Κυριακή του Πάσχα.

Μετά την ανάσυρση της δεύτερης βαλίτσας, τα θύματα του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου που εντοπίστηκαν ανέρχονται στα πέντε. 

Πρόκειται για τη Μαρύ Ρόους και την Αριάν Παλάνας, που εντοπίστηκαν στο φρεάτιο του τρόμου στο Μιτσερό, την Κάτχα Ανού που ανασύρθηκε από ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής της Ξυντού, όπως και τα δύο πτώματα από τις βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Όπως ομολόγησε ο «Ορέστης» στην Κόκκινη Λίμνη υπάρχει ακόμα μία βαλίτσα, με άλλο ένα πτώμα, η οποία αναζητείται από τις Αρχές, μέσω του συστήματος sonar, ενώ στην Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο γίνονται παράλληλες έρευνες για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Σιέρρα, κόρης της Μαρύ Ρόους, την οποία όπως επίσης ομολόγησε ο 35χρονος, πέταξε στη λίμνη τον Μάΐο του 2018. Πάντως ο ύποπτος δεν παραδέχεται ότι σκότωσε την εξάχρονη, αλλά ισχυρίζεται ότι πέθανε από κατάποση εμεσμάτων. 

Σοκάρει η κυνικοτητα του serial killer: Βρείτε σορούς και θα σας πω ποιες είναι


ΟΟρέστης απευθύνεται  στους αξιωματικούς τς Αστυνομίας ομολογώντας με το σταγονόμετρο και μονίμως σε ύφος που κινείται ανάμεσα στον κυνισμό και τη νοσηρότητα τους φόνους που διέπραξε: Εσείς να βρίσκετε πτώματα και εγώ θα σας λέω ποιες είναι.

Οι απεχθείς λέξεις εκφέρονται σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews τη στιγμή που οι νεκροψίες -η μία μετά την άλλη- αποκαλύπτουν πως ο διεστραμμένος ίλαρχος δολοφονούσε τα θύματά του ενίοτε και με κεφαλοκλείδωμα, Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στη Realnews, «τη Μ. Πέμπτη, και ενώ ο «Ορέστης που στη διαδικτυακή εφαρμογή των γνωριμιών εμφανιζόταν ως γοητευτικός εργένης, είχε μεταφερθεί στο δικαστήριο για να ανανεωθεί η διαταγή της κράτησής του, είδε να περνούν μπροστά του δυο ανακριτές και τους είπε “ σκότωσα και άλλες. Να πάτε να βρείτε που είναι”. Πράγματι από εκείνο το βράδυ, σύμφωνα με υποδείξεις του κατά συρροήν δολοφόνου, άρχισαν να ανασύρονται οι βαλίτσες του θανάτου από την Κόκκινη Λίμνη.

Ο Ορέστης βίαζε 19χρονη και το κατέγραψε σε βίντεο

Ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος που ομολόγησε κυνικά ότι ευθύνεται για τον θάνατο 7 ανθρώπων, 5 γυναικών και 2 παιδιών, παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με τον ανακριτή της υπόθεσης να παρουσιάζει νέα σοκαριστικά στοιχεία που φέρουν τον Μεταξά να εμπλέκεται και σε βιασμό αλλοδαπής κοπέλας.

Η νέα υπόθεση βιασμού

Σύμφωνα με το cyprustimes αφού έγινε αρχικά αναφορά στις ήδη γνωστές υποθέσεις δολοφονιών, ακολούθως, ενώπιον του Δικαστηρίου, έγινε αναφορά από τον Ανώτερο Υπαστυνόμο, Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτο Σιάηλο, σε καταγγελία αλλοδαπής κοπέλας που έγινε στις 30 Απριλίου στην Αστυνομία σε βάρος του Μεταξά. Συγκεκριμένα η κοπέλα κατήγγειλε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου του 2017 ενώ ήταν σε ηλικία 19 ετών,

ο “Ορέστης” την βίασε. Είπε ότι τον γνώρισε περί τα τέλη του 2016 μέσω διαδικτύου και πως συνομιλούσαν από το προφίλ «Ορέστης» χωρίς η ίδια να γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από αυτό. Ανέφερε μάλιστα στην καταγγελία της ότι ο 35χρονος ίλαρχος την πλησίασε με πρόσχημα ότι επρόκειτο να την φωτογραφίσει. Όπως κι έγινε.

Το είπε και στην πρώην σύζυγο του 35χρονου

Συγκεκριμένα όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο και σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, αρχές του 2017 ο Μεταξάς την παρέλαβε από την οικία της στη Λευκωσία με το αυτοκίνητο του με σκοπό να της παραδώσει το φωτογραφικό υλικό που την αφορούσε και την μετέφερε σε τοποθεσία της Λευκωσίας, όπου μέσα στο αυτοκίνητο ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς τη θέληση της. Το θύμα κατήγγειλε ότι προσπάθησε να αντισταθεί φωνάζοντας ταυτόχρονα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ο “Ορέστης” με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου βιντεογραφούσε την αποτρόπαια πράξη του. Η κοπέλα -όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο- εκμυστηρεύτηκε μετά από πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος το γεγονός σε φιλικό της πρόσωπο καθώς και στην πρώην σύζυγο του υπόπτου. Παρέδωσε επίσης υλικό συνομιλίας μεταξύ της ίδιας και του υπόπτου.Ο Μεταξάς που επανασυνελήφθη για την υπόθεση βιασμού της κοπέλας, αρνείται τη διάπραξη του συγκεκριμένου αδικήματος.

Κύπρος: Το πλακάτ με τη συγγνώμη στο λατομείο της φρίκης

Eκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων που άφησε πίσω του ο “Ορέστης” θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο λατομείο της φρίκης από την κοινότητα Μιτσερού.

Στο σημείο έχουν εντοπιστεί τα πτώματα της Μάρυ Ρόους και της Αριάν Παλάνας για τα οποία ομολόγησε ο “Ορέστης” και η εκδήλωση θα αρχίσει στις 17:30 το απόγευμα. 

Η κοινότητα αναφέρει στο μήνυμα της ότι «Ένα λουλούδι, ένα κερί, μία συγνώμη, με αγάπη και σεβασμό, την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στις 5.30 το απόγευμα στον χώρο του παλιού Μεταλλείου του Μιτσερού στην περιοχή Κοκκινόγιας. Ανοιχτή πρόσκληση εις μνήμη όλων των αθώων γυναικών και κοριτσιών που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους»

Πάντως, το σημείο έχει ήδη διαμορφωθεί ο χώρος και έχουν τοποθετηθεί λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων. Εντύπωση προκαλεί παράλληλα και ένα πλακάτ με τη λέξη συγγνώμη σε επτά γλώσσες, όσα και τα θύματα του 35χρονου serial killer.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα