Κύπρος: Το χρονικό της δράσης του 35χρονου serial killer

Κύπρος: Το χρονικό της δράσης του 35χρονου serial killer

Με τις αρχές στη Κύπρο να συνεχίζουν να "σαρώνουν" διάφορες περιοχές  για τον εντοπισμό κι άλλων θυμάτων του 35χρονου serial killer ολόκληρη η κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του περιβόητου «Ορέστη», με τις δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών που εργάζονταν στην Κύπρο. Μέχρι στιγμής, ο 35χρονος έχει ομολογήσει τη δολοφονία 7 γυναικών, με τις αρχές να έχουν εντοπίσει τα πτώματα 4 εξ αυτών και αναζητούν άλλα 3. Από τα τέσσερα πτώματα, μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί μόνο αυτό της Mary Rose, το πτώμα της οποίας ήταν το πρώτο που εντοπίστηκε μέσα στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Τρίτης αποχώρησαν οι  πέντε Βρετανοί εμπειρογνώμονες από την σκηνή του εγκλήματος στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό όπου μετέβησαν για να διενεργήσουν αυτοψία.

Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και τη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας και ακολούθως θα αρχίσουν έρευνες με τη χρήση συστήματος σόναρ.

Οι έρευνες στη λίμνη «Μεμί» θα συνεχιστούν την Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν σε πρώτη φάση, ενώ ακολούθως θα ξεκινήσει προετοιμασία για διεξαγωγή ερευνών, επίσης με τη χρήση συστήματος σόναρ.

Όπως αναφέρει το το ΚΥΠΕ, οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες που έφθασαν στο νησί και επισκέφθηκαν το σημείο των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη, εξέφρασαν ικανοποίηση για τον τρόπο που διεξάγονται οι έρευνες από πλευράς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εντοπισμό σορών.

Το χρονικό των ειδεχθών εγκλημάτων

Το κουβάρι της δράσης του 35χρονου serial killer προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αρχές της κύπρου πιάνοντας το νήμα από την αρχή. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα: 

Στις 14 Απριλίου, τουρίστες εντόπισαν στο παλιό μεταλλείο στο Μιτσερό ένα πτώμα, ειδοποιώντας τις αρχές. Μετά την ανάσυρση του πτώματος από το φρεάτειο και τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για την Mary Rose από τις Φιλιππίνες, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από τον Μάιο του 2018. Αρχικά, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του πρώην συμβίου του θύματος, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του. Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 

18 Απριλίου η Αστυνομία προχωρεί στη σύλληψη, δύο προσώπων, ενός 30χρονου και ενός 35χρονου.

Την επόμενη μέρα ο 30χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο 35χρονος παρέμεινε υπό κράτηση. Στις 20 Απριλίουεντοπίζεται στο Μιτσερό δεύτερο πτώμα, ενώ την επόμενη μέρα ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς παραδέχεται στο δικαστήριο ότι πρόκειται για την Arian Palanas Lozano επίσης από τις Φιλιππίνες. Παράλληλα, παραδέχεται και τη δολοφονία της Mary Rose, αλλά και της εξάχρονης κόρης της Sierra, το πτώμα της οποίας πέταξε σε λίμνη στο Ξυλιάτο.

Στις 25 Απριλίου εντοπίζεται άλλο ένα πτώμα στο πεδίο βολής στην Ορούντα, μετά από υπόδειξη του 35χρονου. Πρόκειται για την Κάτχα Ανού από το Νεπάλ, την δολοφονία της οποίας επίσης παραδέχθηκε. Παράλληλα, την ίδια ημέρα ο Νίκος Μεταξάς αιφνιδιάζοντας τους πάντες, προχώρησε στην παραδοχή τριών ακόμη δολοφονιών. Της Maricar Valdez από τις Φιλιππίνες, της Livia Florentina και της κόρης της Elena Natalia από τη Ρουμανία. Σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου, αφού τις σκότωσε, τις έβαλε μέσα σε βαλίτσες τις οποίες πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Τα θύματα του «Ορέστη»

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η δράση του serial killer ξεκίνησε από το 2016, ενώ τα τελευταία του θύματα ήταν το καλοκαίρι του 2018.

Σεπτέμβριος 2016: Livia Florentina και Elena Natalia (Ρουμανία)

Δεκέμβριος 2017: Maricar Valdez (Φιλιππίνες)

Μάιος 2018: Mary Rose και Sierra (Φιλιππίνες)

Ιούλιος 2018: Arian Palanas (Φιλιππίνες)

Καλοκαίρι 2018: Κάτχα Ανού (Νεπάλ)

Σε εξέλιξη οι νεκροτομές των θυμάτων

Συνεχίζονται την Τετάρτη οι νεκροτομές επί των σορών που ανεβρέθηκαν με τη συνδρομή του ξένου ιατροδικαστή ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο μαζί με ομάδα άλλων εμπειρογνωμόνων από την Scotland Yard για να συνδράμουν στις έρευνες των αρχών για την υπόθεση των μαζικών δολοφονιών γυναικών από τον επονομαζόμενο «Ορέστη». Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω ιατροδικαστής που κατέφθασε στην Κύπρο, διενήργησε την Τρίτη μαζί με κύπριους ιατροδικαστές νεκροτομή επί της σορού της γυναίκας που βρέθηκε σε βαλίτσα αλλά και επί της σορού της γυναίκας που βρέθηκε στο πεδίο βολής στην Ορούντα. Την Τετάρτη προγραμματίζεται να διενεργηθεί νεκροτομή και στις άλλες δύο σορούς από την ίδια ομάδα.

 

 

 Πολίτης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα