Κύπρος - serial killer: Τα φρικτά και ασύλληπτα εγκλήματα που ομολόγησε ο "Ορέστης"

Κύπρος - serial killer: Τα φρικτά και ασύλληπτα εγκλήματα που ομολόγησε ο  "Ορέστης"

Μόλις λίγες ώρες μετά τα φρικτά και ασύλληπτα εγκλήματα που ομολόγησε ο κατά συρροή δολοφόνος στην Κύπρο, Νίκος Μεταξάς, άρχισαν εκ νέου οι έρευνες τόσο για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο αλλά και στην Κόκκινη Λίμνη όπου υπέδειξε χθες ότι πέταξε τα άλλα τρία θύματα του.

Αυτή την ώρα το βλέμμα των Αρχών βρίσκεται στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο όπου αναμένεται να αρχίσει εκ νέου η έρευνα για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra. Mέλη της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο. Ο 35χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στο σημείο συνοδευόμενος από μέλη του ΤΑΕ για υπόδειξη σκηνών.

Στη σκηνή έσπευσαν και μέλη της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας αλλά και ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους. Την ίδια ώρα, μέλη του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης έλαβαν δείγματα του νερού από τη Λίμνη προκειμένου να διαφανεί η καταλληλότητα τους για να πραγματοποιηθεί επιχείρηση ενώ ενημέρωσαν σχετικά την ανακριτική ομάδα για την ποιότητα και το βάθος της Λίμνης.

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης ενημέρωσε τους ανακριτές πως εντός του νερού της Λίμνης εντοπίζεται χαλκοπυρίτης και σιδηροπυρίτης.

Από πλευράς Αστυνομίας, η επίσημη πληροφόρηση αναφέρει πως οι έρευνες θα αρχίσουν αφού δοθεί το πράσινο φως από την πυροσβεστική. Παράλληλα στο σημείο έχει φθάσει και βάρκα της ΕΜΑΚ ενώ λίγο αργότερα αναχώρησε για να συμβάλει στις έρευνες στο Ξυλιάτο.

Νωρίτερα, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διενήργησε μια πρώτη αξιολόγηση στο σημείο προκειμένου να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα για την ανάσυρση των πτωμάτων.

Παράλληλα οι έρευνες θα συνεχιστούν και στην Ορούντα όπου εντοπίστηκε και ανασύρθηκε χθες άλλο ένα πτώμα γυναίκας κατόπιν των υποδείξεων του 35χρονου. Η ταυτότητα της ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί αφού ο 35χρονος δεν θυμάται αν πρόκειται για γυναίκα από την Ινδία ή το Νεπάλ ενώ αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή επί της σορού της.

Μετά τις αποκαλύψεις του 35χρονου στρατιωτικού η δράση του οποίου άρχισε ;όπως φαίνεται το 2016 με τη δολοφονία της μητέρας και της κόρης από τη Ρουμανία, ενώ η λίστα των θυμάτων μέχρι στιγμής βρίσκεται στα επτά μεταξύ των οποίων και δυο ανήλικα κορίτσια.

Ωστόσο ο 35χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου και για τους επτά φόνους, προκειμένου να ζητηθεί εκ νέου η προσωποκράτηση του.

 

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα