Κύπρος: Συγκλονίζει η περιγραφή του serial killer. Αναστολή ερευνών

Κύπρος: Συγκλονίζει η περιγραφή του serial killer. Αναστολή ερευνών

Την αναστολή των ερευνών λόγω κινδύνου κατάρρευσης, ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο». Την ίδια στιγμή συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον «serial killer» της Κύπρου.

Την Τρίτη αναμένεται να μεταβούν στο σημείο ειδικοί ώστε να αξιολογήσουν την επικινδυνότητα του φρεατίου, έχει παρατηρηθεί πως κάποια μεταλλικά σημεία του έχουν κάμψη προς τα κάτω. Σε δηλώσεις του ο Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι δε θα επιχειρήσουν ξανά μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Διαπιστώθηκε μικρή κάμψη των δοκών προς τα κάτω. Για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται σε κανένα να επιχειρήσει. Με μηχανικούς τρόπους θα συνεχιστεί η έρευνα όταν δοθεί το πράσινο φως για εκεί και όπου υπάρχει ασφάλεια. Πρέπει να σταθεροποιηθούν τα αναβατόρια και μετά να συνεχίσουν οι έρευνες. Η κάμερα έφτασε μέχρι τον πάτο του φρεατίου. Για τα ευρήματα όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο θα σας το ανακοινώσουμε» δήλωσε ο Μάρκος Τράγκολας. Την Τρίτη θα συνεχιστούν οι έρευνες στην λίμνη στον Ξυλιάτο, με τη χρήση ρομποτικής κάμερας αφού υπάρχουν κάποια κρίσιμα σημεία που χρειάζονται περαιτέρω έρευνας, όπως ανάφερε. 

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού, της δεύτερης γυναίκας που ανασύρθηκε από το φρεάτιο του θανάτου, χωρίς να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για την εξαφανισθείσα Arian Palanas Lozano, ενώ ελήφθησαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις».

Παρόντα στο μεταλλείο Μιτσερού ήταν από το πρωί της Δευτέρας μέλη της ΕΜΑΚ, ενώ στις έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου συμμετείχαν και μέλη των ΟΥΚ μαζί με τα μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες έγιναν στα δυο μέτωπα αφού στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο έχει παραμείνει ρομποτική κάμερα για συνέχεια των ερευνών μετά από διακοπή για διάλειμμα ενώ στο μεταλλείο Μιτσερού έχει φθάσει σχετικός εξοπλισμός για καταβύθιση σκαφάνδρου εντός του φρεατίου, προκειμένου να συμβάλει στη συνέχεια των ερευνών.  Ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι έρευνες με τη συμβολή ρομποτικής κάμερας εντός του φρεατίου. 

«Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία»

Παράλληλα το απόγευμα της Δευτέρας η Αστυνομία έχει αρχίσει να διερευνά τα τρία οχήματα του 35χρονου «Ορέστη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Ορέστης», όνομα που χρησιμοποιούσε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να έρχεται σε επαφή με τις γυναίκες, δεν αλλάζει τη στάση του στις καταθέσεις και παραμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς. Ο 35χρονος, που οδηγήθηκε για δεύτερη φορά ενώπιον Δικαστηρίου, παραδέχθηκε ότι σκότωσε τις δύο κοπέλες, την 38χρονη Mary Rose και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, αλλά όχι την 6χρονη Sierra και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα.  Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο 35χρονος ανέφερε στους ανακριτές μιλώντας για τη Marry Rose «όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία». Μάλιστα, όπως αναφέρεται, επειδή ένιωσε ωραία, όπως είπε, αποφάσισε να το ξανακάνει και επιδίωξε γνωριμία με την Arian Palanas Lozano. Είπε στους ανακριτές ότι του «άρεσαν οι Φιλιππινέζες». 

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, η 6χρονη κόρη της Mary Rose άρχισε να πνίγεται και αυτό προκάλεσε τον πανικό της μητέρας της την οποία, όπως είπε στους ανακριτές, αναγκάστηκε να την πνίξει. Κατόπιν, όπως υπέδειξε, πέταξε την 6χρονη που πέθανε που δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και τη μητέρα της στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό. Εκεί, πέταξε και την 28χρονη Arian, την οποία, όπως κατέθεσε, έπνιξε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας συνέστησε κατανόηση για τα ερωτήματα που εγείρονται καθώς προέχει η διερεύνηση των εγκλημάτων. Έπειτα, θα διερευνηθούν οι ευθύνες που αναλογούν.

Σε δηλώσεις του από το Μιτσερό, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας είπε ότι είναι πολύ ευαίσθητες οι έρευνες, γι΄ αυτό θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για όσες μέρες και καιρό χρειαστεί. Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Αρχηγό Αστυνομίας για την πορεία των ερευνών και του εξήγησαν τον βαθμό δυσκολίας που υπάρχει.

Όπως είπε, εξειδικευμένοι δύτες προσπάθησαν να βρουν το πτώμα της 6χρονης Sierra στο Ξυλιάτο, που σύμφωνα με τον ισχυρισμό του 35χρονου υπόπτου, βρίσκεται μέσα στη λίμνη. Ρομποτική κάμερα της ΕΜΑΚ, συνέλεξε πληροφορίες από τον βυθό της λίμνης ενώ η πρώτη έρευνα δεν κατέδειξε οτιδήποτε.

Παράλληλα, σε ότι αφορά το φρεάτιο που βρίσκεται στο Μιτσερό, σε δηλώσεις του, ο Νεόφυτος Σιάηλος, Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα πτώματα στο φρεάτιο. Η γυναίκα που βρέθηκε την Κυριακή βρισκόταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης, γυμνή και δεμένη πισθάγκωνα, στην ίδια δηλαδή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Marry Rose.

Και άλλες εξαφανισμένες γυναίκες;

Την ίδια στιγμή,δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ υποστηρίζει ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες, ωστόσο διευκρίνισε ότι τα στοιχεία είναι δύσκολο να διερευνηθούν γιατί ενδεχομένως οι γυναίκες αυτές να έχουν περάσει στα κατεχόμενα και κανείς δεν ξέρει την ακριβή τους τύχη.

Επιπλέον, και ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης δήλωσε ότι «22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μάϊου, αυτό που έκανε η αστυνομία, ήταν μπράβο τους, μπορούσαν να το κάνουν 7 του Μάη πέρσι...», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι οι εξαφανίσεις αυτές έχουν δηλωθεί τα 3 με 4 τελευταία χρόνια. 

Συγκλονισμένη η κυπριακή κυβέρνηση

Συγκλονισμένη εμφανίζεται η κυπριακή Κυβέρνηση ενώ μετά την ολοκλήρωση των ερευνών αναμένονται δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και της Κυβέρνησης. Ερωτηθείς σήμερα από τους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, αν έχει τεθεί θέμα ευθυνών του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού της Αστυνομίας σε σχέση με τις έρευνες για την υπόθεση στο Μιτσερό, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος,Πρόδρομου Προδρόμου, είπε ότι «αυτό το οποίο τίθεται και νομίζω ότι δεν χρειάζονται πολλά λόγια είναι ότι είμαστε πραγματικά συγκλονισμένοι από αυτά που μαθαίνουμε".

"Όσο διαρκούν οι έρευνες της Αστυνομίας, όμως, δεν θα ήταν πρέπον ούτε συνετό να κάνουμε οποιαδήποτε άλλη δήλωση. Εφόσον ολοκληρωθούν οι έρευνες θα ακούσετε και από τον Υπουργό και από την Κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Κατά συρροή δολοφόνος; 

Εάν εντοπιστεί η σορός της μικρής και το πτώμα της άγνωστης γυναίκας που εντοπίστηκε χθες διασυνδεθεί με τον «Ορέστη», τότε η Αστυνομία μπορεί να έχει στα χέρια της ένα κατά συρροή δολοφόνο. Κατά συρροήν δολοφόνος - ή Κατ' εξακολούθηση ανθρωποκτόνος (serial killer) ονομάζεται στην επιστήμη της Εγκληματολογίας, ο εγκληματίας που έχει τελέσει τρεις ή περισσότερες ανθρωποκτονίες με πρόθεση, σε ξεχωριστούς τόπους τέλεσης, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, ΠολίτηphilenewsSigma

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα