Κορυφώνεται το θρίλερ στην Κύπρο. Πάνω από δύο πτώματα στο φρεάτιο λέει η αστυνομία

Κορυφώνεται το θρίλερ στην Κύπρο. Πάνω από δύο πτώματα στο φρεάτιο λέει η αστυνομία

Κορυφώνεται μέρα με την ημέρα το θρίλερ γύρω από τα κατά συρροή εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς.

Είναι «πολύ περισσότερα» από δύο τα πτώματα που βρίσκονται ακόμα στο φρεάτιο του Μιτσερού στην Κύπρο, δήλωσε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας!

Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι ανησυχίες των αρχών, που από τις έρευνες είχαν ενδείξεις ότι στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό υπήρχαν κι άλλα πτώματα, εκτός από τα δύο που έχουν ήδη ανασυρθεί. Πρόκειται για τις δύο Φιλιππινέζες, την 38χρονη και την 27χρονη, τις δολοφονίες των οποίων έχει παραδεχθεί ο 35χρονος λοχαγός Νίκος Μεταξάς.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχαν ενδείξεις πως στο βαθύ πηγάδι βρίσκονται άλλα δύο πτώματα, μιας γυναίκας και ενός άντρα πιθανότατα, όμως τώρα ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, που ενημερώνεται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, έκανε λόγο για την ύπαρξη «πολύ περισσότερων» πτωμάτων. «Δεν είναι ένα με δύο τα θύματα. Είναι πολύ περισσότερα τα θύματα», επιβεβαίωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας από το Μιτσερό, όπου βρίσκεται.

Εμβρόντητοι οι αστυνομικοί στην Κύπρο άκουγαν τον κρατούμενο υπολοχαγό serial killer να τους λέει πως ένιωθε ωραία όταν έπνιγε μια γυναίκα!

Μιλούσε στους ανακριτές για το πρώτο θύμα, που εντοπίστηκε στο πηγάδι του μεταλλείου Μιτσερού, τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες. Για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της δεν έδωσε εξηγήσεις, αλλά μασούσε τα λόγια του, αναφέρει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου.

Όπως αποκάλυψε στους ανακριτές, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Και για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ.

Οι εμβρόντητοι αστυνομικοί αναζητούν τώρα κι άλλα πιθανά θύματα του ίδιου ανάμεσα στις γυναίκες από τις Φιλιππίνες, που δηλώθηκαν ως εξαφανισθείσες. Ενώ οι έρευνες στο πηγάδι του Μιτσερού δεν είχαν χτες αποτέλεσμα, εντούτοις δεν εγκαταλείφθηκαν, θα συνεχιστούν και σήμερα με την υποψία ότι μπορεί στο ίδιο πηγάδι να υπάρχουν άλλα δύο θύματα της φονικής μανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές εξετάζουν λογαριασμούς ακόμα τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες και φέρεται να λάμβαναν μέρος στη διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία συμμετείχε και ο «Ορέστης».

Οι αστυνομικές Αρχές, με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, πραγματοποίησαν και χθες έρευνες και στη λίμνη του Ξυλιάτου, εκεί που ο κρατούμενος είπε πως έριξε το πτώμα του παιδιού. Δεν αποκλείουν, όμως, το ενδεχόμενο τα στοιχεία που έδωσε ο 35χρονος για τον χώρο όπου βρίσκεται η 6χρονη να είναι παραπλανητικά.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, χθες χρησιμοποιήθηκε εντός του φρεατίου του Μιτσερού νέος σύγχρονος εξοπλισμός ιδιώτη με τελευταίας τεχνολογίας ρομπότ το οποίο έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε βάθος 300 μέτρων, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει κάτι.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά στην υπόθεση-θρίλερ

Η αναγνώριση της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες άρχισε να ξετυλίγει ένα κουβάρι τρόμου, καθώς διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα, όταν χάθηκαν τα ίχνη της, είχε μαζί της και την εξάχρονη κόρη της.

Η υπόθεσή περιπλέχτηκε όταν ανακαλύφθηκε ένα ακόμα πτώμα γυναίκας το περασμένο Σάββατο αλλά και στην πεποίθηση ότι στο ίδιο πηγάδι (φρεάτιο) κρύβονται και άλλα μυστικά από τη δράση ενός serial killer.

Ο 35χρονος υπολοχαγός του Κυπριακού Στρατού, μετά τη σύλληψη του παραδέχθηκε τρεις δολοφονίες με την αστυνομία να αναζητεί σε φράγμα στο χωριό Ξυλιάτου, το τρίτο θύμα, που είναι η εξάχρονη κόρη της Marry Rose.

Συνεχίζονται οι έρευνες στο φρεάτιο

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να συνεχιστούν οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στο φρεάτιο στο Μιτσερό, για τον εντοπισμό πιθανόν νέων σωρών, καθώς και στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της 6χρονης κόρης της Mary Rose η οποία εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε αυτό.

Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Νεόφυτος Σιάηλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα πτώματα στο φρεάτιο. Ισχυρές δυνάμεις περιφρουρούν την περιοχή ενώ στο σημείο βρίσκονται οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους.

Σημειώνεται ότι όλα άρχισαν την περασμένη Κυριακή όπου δυο επισκέπτες στην περιοχή από Γερμανία και ΗΠΑ εντόπισαν κάτι που ομοίαζε σε ανθρώπινο πτώμα. Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ όπου μετά από μια πολύωρη επιχείρηση ανέσυραν το πτώμα της άτυχης γυναίκας.

Δυο μέρες μετά, ταυτοποιήθηκε η άτυχη Mary Rose και εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι ενός ειδεχθούς εγκλήματος, αφού τα ίχνη της γυναίκας χάθηκαν τον Μάιο του 2018 και μαζί της ήταν και η 6χρονη κόρη της, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Δράση του «Ορέστη» και στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με τους Cyprus Times, ο Εκπροσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος διέψευσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια έρευνα από τις αστυνομικές αρχές της Ελλάδας. Τόνισε επίσης ότι για την ώρα ούτε έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα προς τις ελληνικές αρχές από τις Κυπριακές μέσω Interpol.

Αρχηγός Κυπριακής Αστυνομίας: «Πρωτοφανής υπόθεση για τα κυπριακά δεδομένα»

Τη διαβεβαίωση ότι η Αστυνομία Κύπρου έχει κάθε πρόθεση να διερευνήσει πλήρως τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί, σε σχέση την υπόθεση εντοπισμού των σορών δυο γυναικών στο φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού, με διαφάνεια και ειλικρίνεια, και εκεί και όπου θα διαπιστωθούν  οποιεσδήποτε αδυναμίες, θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα, δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός του Σώματος, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Σε δηλώσεις του, στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, ο κ. Χρυσοστόμου διαβεβαίωσε ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν, ενώ ζήτησε σε αυτό το στάδιο την κατανόηση των ΜΜΕ, καθότι όπως είπε, η Αστυνομία θεωρεί ότι «κορυφαία προτεραιότητα της αυτή τη στιγμή είναι η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, η διαπίστωση της πραγματικής έκτασης των εγκλημάτων, που έχουν λάβει χώρα, η εξιχνίαση και η στοιχειοθέτησή τους».

«Και προς αυτή τη κατεύθυνση», τόνισε, «εργάζονται τα μέλη μας καταβάλλοντας το άπαν των δυνάμεων τους».

Αναφερόμενος περαιτέρω στις μέχρι στιγμής διερευνώμενες υποθέσεις , ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως «θέτουν την Αστυνομία Κύπρου και την κυπριακή κοινωνία ενώπιον μιας μορφής εγκλήματος, πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα, μιας μορφής εγκλήματος η έκταση της οποίας είναι πρόωρο εκτιμηθεί, μιας μορφής εγκλήματος που παρουσιάζεται συνήθως και όχι συχνά σε μεγάλες πληθυσμιακά χώρες».

Όπως σημείωσε «πρέπει να τονίσουμε ότι οι υποθέσεις αυτές πρέπει να διερευνηθούν και θα διερευνηθούν με ένα ιδιαίτερα προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των προνοιών της κείμενης νομοθεσίας ούτως ώστε όταν αχθούν ενώπιον του δικαστηρίου να έχουν αίσια κατάληξη», προσθέτοντας ότι «είναι το ελάχιστον που οφείλουμε στα θύματα αυτών εγκλημάτων στους συγγενείς του οικείους και τις οικογένειες τους, προς τους οποίους εκφράζουμε τη θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

«Αναγνωρίζουμε», σημείωσε, «ότι έχουν εγερθεί ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χειρισμού από πλευράς της Αστυνομίας, κάποιων από τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα. Ούτε υποτιμούμε, ούτε βεβαίως και απαξιώνουμε τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί. Αντίθετα, κατανοούμε τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας που αυτές οι υποθέσεις έχουν προκαλέσει στην κυπριακή κοινωνία».

Δεν βρέθηκε η 6χρονη

Αναφορικά με την 6χρονη κορούλα της Marry Rose, άκαρπες απέβησαν και οι χθεσινές έρευνες για εντοπισμό της σορού της στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο. Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε υποψίες στις ανακριτικές αρχές ότι δυνατόν ο ύποπτος να είπε ψέματα ότι πέταξε το παιδί στη λίμνη, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Ως εκ τούτου θα ανακρινόταν εκ νέου.

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας είχαν μεταφέρει τον λοχαγό στη λίμνη για να τους υποδείξει το σημείο όπου πέταξε την 6χρονη, για την οποία φέρεται να παραδέχθηκε το συγκλονιστικό στοιχείο ότι την είχε τυλίξει με σεντόνι και έδεσε γύρω της πέτρες πριν την πετάξει στο φράγμα. Υποστήριξε μάλιστα πως όταν πέταξε τη σορό αυτή μπλέχτηκε σε κλαδιά και έτσι αναγκάστηκε να τη σπρώξει πιο μέσα.

Σοκάρουν τα λόγια του 35χρονου

Σοκάρουν τα λόγια του 35χρονου δολοφόνου στην Κύπρο. Ο υπολοχαγός που ομολόγησε τη δολοφονία της Marry Rose από τις Φιλιππίνες, κυνικός στην κατάθεση του δήλωσε στους ανακριτές της Αστυνομίας: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία».

Για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της δεν έδωσε εξηγήσεις, έλεγε μόνο διάφορα μασημένα λόγια. Όμως, το σοκ είχε συνέχεια. Επειδή ένιωσε ωραία, είπε στους ανακριτές, αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Μάλιστα, για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ.

Οι εμβρόντητοι αστυνομικοί αναζητούν τώρα κι άλλα πιθανά θύματα του ίδιου ανάμεσα στις γυναίκες από τις Φιλιππίνες, που δηλώθηκαν ως εξαφανισθείσες. Ενώ οι έρευνες στο πηγάδι του Μιτσερού δεν είχαν χτες αποτέλεσμα, εντούτοις δεν εγκαταλείφθηκαν, θα συνεχιστούν και σήμερα με την υποψία ότι μπορεί στο ίδιο πηγάδι να υπάρχουν άλλα δύο θύματα της φονικής μανίας.

Χτες, ο 35χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπου εκδόθηκε νέο διάταγμα κράτησής του. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ύποπτος ψάρευε τα υποψήφια θύματά του από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιούσε το προφίλ «Ορέστης» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και ανάφερε πως γνώρισε τις δύο γυναίκες μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού μέσου γνωριμιών.

Εξάλλου, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι Αρχές εξετάζουν λογαριασμούς ακόμα τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες και φέρεται να λάμβαναν μέρος στη διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία συμμετείχε και ο «Ορέστης».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα