Κύπρος: 16 χρόνια φυλάκιση στον απαγωγέα των δύο μαθητών

Κύπρος: 16 χρόνια φυλάκιση στον απαγωγέα των δύο μαθητών

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου επέβαλε διαδοχικές ποινές φυλάκισης 16 χρόνων στον 35χρονο από τη Λάρνακα, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή σε δύο κατηγορίες που αφορούν περιαγωγή σε νάρκωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος και άλλες δύο κατηγορίες που αφορούν την απαγωγή δύο ανήλικων παιδιών με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό τους.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου 2018, όταν ο 35χρονος απήγαγε τους δύο μαθητές από την αυλή του σχολείου τους, στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Η επιβολή ποινής από το Κακουργιοδικείο, έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Το αποτελούμενο από πέντε σελίδες ανακοινωθέν του Δικαστηρίου αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ενοχή σε δύο κατηγορίες που αφορούν περιαγωγή σε νάρκωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, δηλαδή την απαγωγή δύο ανήλικων παιδιών με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό τους, χορήγησε σε αυτούς φαρμακευτική ουσία που ήταν ικανή να τους ναρκώσει.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε επίσης δύο κατηγορίες που αφορούν απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του.

Στον 35χρονο επιβλήθηκαν συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 8 και 4 χρόνων στην κάθε μια κατηγορία για το κάθε παιδί. Το σύνολο των ποινών που επιβλήθηκαν ανέρχεται στα 16 χρόνια.

Στο ανακοινωθέν του το Κακουργιοδικείο αναφέρει ότι το αδίκημα της περιαγωγής σε νάρκωση επισύρει ποινή δια βίου φυλάκισης ενώ της απαγωγής η ποινή είναι φυλάκιση επτά ετών.

Στο ανακοινωθέν που δόθηκε στους δημοσιογράφους, το Δικαστήριο αναφέρει ότι παρά την έρευνα του, δεν έχει «διαπιστώσει κάποια παρόμοια υπόθεση απαγωγής και περιαγωγής σε νάρκωση στα κυπριακά νομολογιακά χρονικά και αυτό από την άποψη του τρόπου αλλά και του σκοπού που έγιναν οι απαγωγές των δύο ανήλικων παιδιών, που όπως αναφέρθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή ήταν η απαίτηση λύτρων ύψους 30 χιλιάδων ευρώ. Σχετικές είναι οι χειρόγραφες σημειώσεις του κατηγορούμενου που κατατέθηκαν, στα πλαίσια του μετριασμού της ποινής. Χωρίς δισταγμό θα χαρακτηρίζαμε τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης ως πρωτοφανή στα κυπριακά χρονικά, χωρίς νομολογιακό προηγούμενο που θα μπορούσε να αποτελέσει καθοδήγηση αναφορικά με το ύψος της ποινής».

Πηγή: philenews/KYΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα