Θρίλερ με την υπόθεση βιασμού βρέφους στην Κύπρο

Θρίλερ με την υπόθεση βιασμού βρέφους στην Κύπρο

Εντείνεται το μυστήριο γύρω από το πεντάμηνο βρέφος οικογένειας από τη Σομαλία, το οποίο διαπιστώθηκε με ρήξη παρθενικού υμένα.

Οι εκτιμήσεις των γιατρών διίστανται σε σχέση με το τι ακριβώς συνέβη στο κοριτσάκι και οι έρευνες εστιάζονται στους γονείς, σύμφωνα με το philenews.gr.

Ενώ αρχικά είχε λεχθεί από γιατρό του Μακάριου Νοσοκομείου ότι το βρέφος υπέστη βιασμό, εντούτοις αργότερα άλλος γιατρός του ίδιου νοσηλευτηρίου εξέφρασε επιφυλάξεις κατά πόσον όντως το κοριτσάκι έπεσε θύμα βιασμού. Ο βοηθός διευθυντής Παιδοχειρουργικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, μίλησε χθες με βεβαιότητα ότι το παιδί έπεσε θύμα βιασμού και ότι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο ίδιος ανέφερε ότι το περιστατικό κατήγγειλε η μητέρα του βρέφους, προσθέτοντας πως στα 32 χρόνια της καριέρας του ως παιδοχειρουργός, «δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τόσο συγκλονιστικό και αποτρόπαιο περιστατικό».

Ωστόσο, αργότερα ο εκτελεστικός διευθυντής του Μακάρειου, δρ Ανδρέας Νεοφύτου, δήλωσε στον «Φ» ότι το βρέφος μεταφέρθηκε προχθές από τη μητέρα του στα εξωτερικά ιατρεία προκειμένου να κάνει εμβόλιο. Στην παιδίατρο που το εξέτασε δημιουργήθηκε η υπόνοια κακοποίησης, γι’ αυτό και κλήθηκε η θεματική ομάδα από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και την Αστυνομία για διερεύνηση της περίπτωσης του παιδιού.

Το παιδί εξετάστηκε και από τον ίδιο και όπως ανέφερε, «δεν μπορώ να πω ότι έγινε κακοποίηση. Δεν φαίνεται να υπάρχει βιασμός, τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει η ρήξη του παρθενικού υμένα να προκλήθηκε από έναν έντονο καθαρισμό της περιοχής ή από την τριβή. Υπάρχουν παιδιά, κατέληξε, που γεννιούνται με ρήξη του παρθενικού υμένα». Οι δύο αυτές αναφορές διαφοροποιούν την κατάσταση, γι’ αυτό και η Αστυνομία, που επίσης διερευνά με σκεπτικισμό την υπόθεση, αναμένεται να καλέσει εκ νέου τους δύο γονείς για να δώσουν τις δικές τους εκδοχές.

Το βρέφος εξετάστηκε και από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, η οποία επιβεβαίωσε τη ρήξη του παρθενικού υμένα. Αυτή τη στιγμή το βρέφος έχει βγει από το Μακάρειο Νοσοκομείο αφού η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και μαζί με τη μητέρα βρίσκονται στο «Σπίτι του παιδιού», που διαχειρίζεται η οργάνωση Hope for Children. Η υπόθεση διερευνάται από το Ειδικό Γραφείο Καταπολέμησης της Βίας στην Οικογένεια του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Διοικητική έρευνα

Ο Υπουργός Υγείας διέταξε διοικητική έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ως είθισται, αλλά και να διαπιστωθεί κατά πόσον οι δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν από ιατρό ήταν τεκμηριωμένες, σχετικά με την υπόθεση του 5μηνου βρέφους στο οποίο διαπιστώθηκε ρήξη παρθενικού υμένα.

Μέχρι την ολοκλήρωση της διοικητικής έρευνας, δεν θα γίνει καμία δημόσια δήλωση από πλευράς Υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το philenews.gr.

Με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, αναφέρει πως η διερεύνηση της υπόθεσης για το βρέφος συνεχίζεται.

Η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας δρ Ελισάβετ Κωνσταντίνου ολοκλήρωσε τη διοικητική έρευνα που της είχε ανατεθεί και την παρέδωσε στον Υπουργό Υγείας.

Η δρ Κωνσταντίνου προέβη σε ενδελεχή έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης του περιστατικού υπήρξαν οποιεσδήποτε διοικητικές παραλείψεις ή λάθη εκ μέρους του προσωπικού των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας και Λευκωσίας. Στο πλαίσιο της έρευνας λήφθηκαν καταθέσεις και ζητήθηκαν περαιτέρω στοιχεία από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, που είχε επισκεφθεί για εξέταση ο 34χρονος.

Η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το προσωπικό των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας και Λευκωσίας προέβη έγκαιρα σε όλες τις ενδεδειγμένες και αναγκαίες εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Συμπερασματικά, δεν διαπιστώθηκαν διοικητικά λάθη και παραλείψεις ως προς την αντιμετώπιση του ασθενούς από το προσωπικό των Πρώτων Βοηθειών, τους επί καθήκοντι ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως επίσης και από τους ιατρούς των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα