Καταγγελία για σχολικό κυλικείο που διακινεί ναρκωτικά

Καταγγελία για σχολικό κυλικείο που διακινεί ναρκωτικά

Για σχολικό κυλικείο, το οποίο διακινεί ναρκωτικά σε μαθητές, έκανε λόγο εκπρόσωπος του Foundation for a Drug-Free World, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής της Κύπρου, η οποία εξέτασε το θέμα των ναρκωτικών στα σχολεία.

Η σοβαρότατη αυτή καταγγελία φαίνεται να αφορά κυλικειάρχη σχολείου στη Λεμεσό, με την εκπρόσωπο του Οργανισμού να σημειώνει ότι ο Σύνδεσμος Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου επιχείρησε να προβεί σε διαβήματα αλλά δέχεται απειλές, με αποτέλεσμα το ίδιο πρόσωπο να συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο σχολείο. Από πλευράς ΥΚΑΝ, ο εκπρόσωπος της Στέλιος Σεργίδης ανέφερε ότι τέτοια καταγγελία δεν έχει υποβληθεί στην Αστυνομία και την Υπηρεσία του, καλώντας τον Οργανισμό να δώσει τα στοιχεία που κατέχει.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα λέχθηκαν, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών Ντίνος Έλληνας, (φορέας ο οποίος δεν κλήθηκε και δεν ήταν παρών στη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας) ανέφερε στο philenews, ότι είναι λυπηρό να λέγονται τόσο σοβαρά πράγματα πριν να εξετάζονται όπως πρέπει, αμαυρώνοντας σχολεία, κυλικεία, ανθρώπους. Σε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τον κ. Έλληνα, που αποδειχθεί ότι πρόκειται για στοιχεία που δεν ευσταθούν, θα πρέπει να υπάρχουν και συνέπειες. Ο κ. Έλληνας ξεκαθάρισε ότι από κανένα (ούτε από σχολείο, ούτε από γονείς) δεν έχει ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι η Αστυνομία θα πρέπει να απαιτήσει να λάβει τα στοιχεία που λέχθηκαν στη Βουλή και να διερευνήσει την καταγγελία.

Στη συνεδρία της Επιτροπής κλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να καταθέσουν στοιχεία και απόψεις για το θέμα των ναρκωτικών στα σχολεία, με τους περισσότερους από αυτούς να συγκλίνουν στο ότι παρουσιάζεται αυξητική τάση και επιβάλλεται να δοθεί έμφαση στην πρόληψη, καθώς πρόκειται για ευαίσθητες ηλικίες.

Σύμφωνα με τον κ. Σεργίδη, το 2018 συνελήφθηκαν 70 μαθητές για υποθέσεις ναρκωτικών, εκ των οποίων οι 68 παραπέμφθηκαν σε προγράμματα στήριξης και απεξάρτησης, ενώ οι δύο διαπιστώθηκε ότι σχετίζονταν με εμπορία και διακίνηση.

Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα