Χειροπέδες σε 66χρονο για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Λευκωσία

Χειροπέδες σε 66χρονο για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Λευκωσία

Στη σύλληψη 66χρονου προχώρησε η Αστυνομία για την πυρκαγιά στο Μηλικούρι. Πρόκειται για κάτοικο Λευκωσίας ο οποίος διατηρεί εξοχική κατοικία στο χωριό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Αστυνομία, η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από την περίφραξη της οικίας του 66χρονου όταν ο ίδιος επιχείρησε να ανάψει ξύλα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο δάσος, ενώ πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από σπίτια στο χωριό.

Ο 66χρονος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων ενώ στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης, για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Τι αναφέρει το Τμήμα Δασών

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 και ώρα 13:20, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή της κοινότητας Μηλικουρίου, στην Επαρχία Λευκωσίας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 17:15, αφού έκαψε 10 εκτάρια πευκοδάσους και άλλης άγριας βλάστησης.

Για την κατάσβεση της ασχολήθηκαν 30 Δασικοί Λειτουργοί και 80 Δασοπυροσβέστες με 28 πυροσβεστικά οχήματα και τρείς προωθητές γης, 5 πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και πυροσβεστικά οχήματα της Ιεράς Μονής Κύκκου. Στην κατάσβεση συμμετείχαν επίσης έξι πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων. Για τον συντονισμό των δυνάμεων της κατάσβεσης, στην περιοχή μετέβηκε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας για έλεγχο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις παρυφές της κοινότητας και τα αίτια πρόκλησης διερευνώνται από την Αστυνομία και το Τμήμα Δασών.

philenews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα