Κύπρος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που μαινόταν σε δασική περιοχή

Κύπρος:  Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που μαινόταν σε δασική περιοχή

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει λίγο μετά το μεσημέρι και μαινόταν εκτός ελέγχου για σχεδόν τέσσερις ώρες, σε δασική περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή Κύκκου.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα και απείλησε κατοικίες της κοινότητας Μηλικουρίου, κοντά στην οποία ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου δήλωσε ότι η φωτιά έχει περικυκλωθεί από ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης και καταβάλλονται προσπάθειες για να σβήσουν και οι τελευταίες εστίες, αν είναι δυνατό πριν από το βράδυ.

Στην περιοχή απεστάλησαν επιπρόσθετες δυνάμεις από το Τμήμα Δασών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ χρειάστηκε η ανάκληση προσωπικού, για επάνδρωση πτητικών μέσων.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, έχει ενεργοποιηθεί και το σχέδιο «Ικαρος», προκειμένου η φωτιά να τεθεί το συντομότερο υπό έλεγχο, με τη συνδρομή επτά αεροσκαφών πυρόσβεσης.

Ο κ. Αλεξάνδρου δήλωσε ότι για την πυρκαγιά ευθύνεται ο ιδιοκτήτης εξοχικής κατοικίας στο Μηλικούρι, ο οποίος άναψε κάρβουνα σε ανοικτό χώρο για ψήσιμο.

Ο ύποπτος συνελήφθη και θα παρουσιασθεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιτόπου έσπευσαν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, με τη συνδρομή επτά πτητικών μέσων, ενώ χρειάστηκε και η ανάκληση προσωπικού.

Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε ότι η έγκαιρη επέμβαση ισχυρών δυνάμεων πυρόσβεσης απέτρεψε σοβαρό κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής του δάσους στο κέντρο της δασωμένης περιοχής της Κύπρου.

Λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου, η κοινότητα Μηλικουρίου έχει κατακλυστεί από παραθεριστές και η Αστυνομία κάλεσε το κοινό να ακολουθεί τις οδηγίες των αστυνομικών στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα